Redacció •  Catalunya •  22/02/2017

Neix la Filadora per enfortir el teixit social de Barcelona

S’obre la primera convocatòria del programa de fons social i solidari de Barcelona En Comú, que finançarà iniciatives de la societat civil organitzada amb els 216.000 € corresponents als excedents de sou de càrrecs electes de l’organització a l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta edició comptarà amb un procés participatiu per decidir els projectes beneficiaris.

Neix la Filadora per enfortir el teixit social de Barcelona
Barcelona En Comú llança la primera edició de la Filadora, un programa per finançar projectes d’entitats i d’iniciativa ciutadana, que es nodreix dels excedents de sou de 2015 i 2016 dels càrrecs públics electes que aporten a Barcelona En Comú.
 
La Filadora neix amb la il·lusió d’enfortir el teixit social de la ciutat i donar suport a iniciatives de la societat civil organitzada que lluitin per a la transformació social, política i econòmica de Barcelona. Podran presentar-se a la convocatòria col·lectius, plataformes de moviments socials, associacions, cooperatives sense ànim de lucre i fundacions que promoguin l’autogestió, la reivindicació, la denúncia i la construcció des de baix d’un model de ciutat més just, equitatiu i solidari. La idea és aconseguir formes de polítiques més accessibles, compromeses i properes a la ciutadania.
 
Aquesta primera edició està dotada amb 216.000 €, que es distribuiran en 6 propostes de ciutat i 20 accions als barris. Els projectes seleccionats podran aconseguir fins a 15.000 € de suport econòmic. Aquest programa també planteja una tercera línia per donar suport a campanyes i accions puntuals engegades per organitzacions i moviments socials que estiguin en sintonia amb el projecte polític de Barcelona En Comú. Aquesta modalitat estarà oberta només quan les altres dues estiguin tancades.
 
Des de Barcelona En Comú volem acabar amb els privilegis polítics i posar la política al servei de la ciutadania, i, per aquest motiu, el Reglament d’Ètica Política de l’organització fixa un límit salarial de 2.200 € mensuals nets per 14 pagues. L’excedent del sou d’aquells que donen la diferència salarial a l’organització, és a dir, la diferència entre el sou que ingressen mensualment i el límit salarial establert del codi ètic, es destinen a aquest fons per a projectes socials i solidaris. Aquesta primera edició compta amb la suma d’excedents salarials del 2015 i 2016. Per fer efectiu el compromís amb la ciutadania, dissenyem el mètode per retornar aquests diners públics, per posar-los en comú i compartir-los per impulsar projectes que milloren la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Barcelona.

Calendarització i implementació

Des d’avui i fins al 21 de març s’obre la convocatòria per presentar propostes a les dues primeres modalitats de la primera edició de la Filadora. Un comitè d’avaluació farà una selecció dels projectes que compleixin amb tots els criteris de les bases i, entre els dies 29 de març i el 5 d’abril, s’obrirà un sistema de votacions online per escollir els projectes guanyadors: 6 de la modalitat “Accions de ciutat” i 20 de la modalitat “Accions als barris”. Podran votar totes les persones registrades i verificades a la plataforma Participa. El 6 d’abril es donaran a conèixer els projectes beneficiaris d’aquesta primera convocatòria.
 

 


Barcelona en Comú /