Redacció •  Catalunya •  06/06/2017

Pirates de Catalunya suma suports internacionals pel referèndum

Pocs dies abans de l'anunci de la data i pregunta del referèndum d'independència, aquest continua sumant recolzaments. Pirates de Catalunya, partit amb dos regidors propis a Igualada i Lleida i que participa en dinou grups municipals, que sumen quaranta-quatre regidors arreu del territori, ha aconseguit nous suports internacionals dins del moviment pirata, present a més de quaranta països.

Pirates de Catalunya suma suports internacionals pel referèndum
Els suports més destacats són els de l’eurodiputada del Partit Pirata alemany, Julia Reda, i els dels membres del parlament del Partit Pirata islandès, Oktavia Hrund i Smári McCarthy, entre altres, mitjançant el Pacte Nacional pel Referèndum.
 
L’eurodiputada Julia Reda ha reafirmat el seu suport declarant «Pel que fa a un referèndum català, estic a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles. El Partit Pirata pretén enfortir els fonaments de la democràcia i promoure més democràcia directa, així que donem suport a reivindicació dels catalans que han de tenir l’última paraula sobre si Catalunya ha de romandre com una part d’Espanya o no, independentment del resultat que sortís d’aquesta votació. Hauria de ser assumpte dels catalans decidir el seu propi futur, així que penso que hi hauria d’haver una votació lliure i espero que Espanya atorgui aquesta possibilitat. En relació a la reticència d’Espanya a concedir el referèndum a Catalunya, espero que els governs d’Espanya i de Catalunya puguin establir un diàleg productiu i arribar a un acord amb una solució política. És important que conflictes com aquest es resolguin diplomàticament.»
 
Pirates de Catalunya referma així el seu compromís amb el referèndum, que defensa des del seu arrelament a Catalunya l’any 2010, amb permís o sense de l’Estat espanyol. El partit ja està treballant en la seva pròpia campanya proparticipació «Decidim-ho Junts» https://decidimhojunts.cat, on es posa com a objectiu que el Referèndum d’Independència sigui el referèndum de tots, tant els del sí com els del no.

Pirates de Catalunya
pirata.cat
 


Pirates de Catalunya suma apoyos internacionales para el referéndum catalán

A pocos días del anuncio de fecha y pregunta del referéndum de independencia, este sigue sumando apoyos. Pirates de Catalunya, partido con dos regidores propios en Igualada y Lleida y que participa en diecinueve grupos municipales, que suman cuarenta y cuatro regidores en toda Cataluña, han conseguido nuevos apoyos internacionales dentro del movimiento pirata, presente en más de cuarenta países.

Los apoyos más destacados son los de la eurodiputada del Partido Pirata alemán, Julia Reda, y los de los miembros del parlamento del Partido Pirata islandés, Oktavia Hrund y Smári McCarthy, entre otros, mediante el Pacto Nacional por el Referéndum.

La eurodiputada Julia Reda ha reafirmado su apoyo declarando «Por lo que respecta a un referéndum catalán, estoy a favor del derecho de autodeterminación de los pueblos. El Partido Pirata pretende fortalecer los cimientos de la democracia y promover más democracia directa, por lo que apoyamos la reivindicación de los catalanes que deben tener la última palabra sobre si Cataluña debe permanecer como parte de España o no, independientemente del resultado que saliera de esta votación. Debería ser potestad de los catalanes decidir su propio futuro, así que pienso que debería haber una votación libre y espero que España lo permita. Con relación a la reticencia de España a conceder el referéndum a Cataluña, espero que los gobiernos de España y de Cataluña puedan establecer un diálogo productivo y alcanzar un acuerdo con una solución política. Es importante que los conflictos como este se resuelvan diplomáticamente.»

Pirates de Catalunya redobla así su compromiso con el referéndum, que defiende desde su aparición en Cataluña en 2010, con o sin permiso del Estado español. El partido ya está trabajando en su propia campaña proparticipación «Decidamos Juntos» https://decidimhojunts.cat, con el objetivo de conseguir que el referéndum de independencia sea el referéndum de todos, tanto para los del sí como los del no.

Pirates de Catalunya
pirata.cat


Pirates de Catalunya /