Podem Badalona davant la convocatòria de l'1 d'octubre a Badalona

26/09/2017

Des de Podem Badalona continuem buscant espais amplis i transversals de consens. Continuem treballant per portar a terme un model de ciutat, tal com fem en les nostres trobades “A Podem parlem de ciutat”, entenent que a banda de la importància que suposa l’1-O continuen existint a Badalona altres reivindicacions socials tan importants o més que la de l’1 d’octubre.

Des de Podem Badalona cridem a la participació de forma massiva en la convocatòria de votació de l’1 d’octubre com a acte de mobilització i reivindicació política, i, sense donar cap recomanació sobre l’orientació del vot, convidem a la ciutadania de Badalona i de Catalunya a votar i expressar la seva opinió.

Davant la impossibilitat de celebrar un referèndum pactat, amb garanties jurídiques i reconeixement internacional, cosa que exigim, considerem aquesta convocatòria de votació com un acte de protesta ciutadana contra un estat que, davant la injustícia que patim com a poble, només ensenya la seva cara més autoritària i intimidatòria.

La nostra postura discrepa del posicionament que ha adoptat Guanyem Badalona en Comú (GBeC), organització política a la qual vam donar suport en les eleccions municipals del 2015. GBeC i Podem Badalona comparteixen molts espais de lluita, però són organitzacions diferents, per la qual cosa poden adoptar, en algunes qüestions, postures incompatibles. GBeC considera la votació un referèndum d’independència en el qual demana el “SÍ”, i per a Podem Badalona, en canvi, és un acte reivindicatiu en el qual no demanem un vot concret. Respectem la posició de GBeC, però no la compartim.

Des de Podem Badalona continuem buscant espais amplis i transversals de consens. Continuem treballant per portar a terme un model de ciutat, tal com fem en les nostres trobades “A Podem parlem de ciutat”, entenent que a banda de la importància que suposa l’1-O continuen existint a Badalona altres reivindicacions socials tan importants o més que la de l’1 d’octubre.

Des de Podem Badalona donem suport a qualsevol persona que sigui objecte de  repressió política en relació amb la seva participació o col·laboració en l’1-O, especialment a Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona i companya de lluita.

Davant la campanya de la por i la intimidació ens han de trobar com a persones alegres i combatives que surten als carrers en senyal de protesta.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
Al enviar este formulario, usted acepta la política de privacidad de Mollom .