Universitats per la República recull el suport de 292 membres de la comunitat universitària internacional per al referèndum de l’1 d’octubre

30/09/2017

A través de la declaració internacional de suport, el 297 signants es solidaritzen amb el poble català i fan una crida a defensar la democràcia i el referèndum de l’1 d’Octubre; denuncien i condemnen els actes de l’Estat espanyol que pretenen coartar el dret a vot del poble català; i es comprometen a defensar els resultats del referèndum com a vinculants.

Durant les últimes setmanes, Universitats per la República ha estat treballant per a internacionalitzar la situació que vivim a Catalunya: des d’organitzar actes internacionals (“Les universitats d’Europa davant el Referèndum”, el passat 9 de setembre, en què participaren una quinzena d’organitzacions estudiantils europees, el catedràtic basc Ramón Zallo i l’advocada Magda Oranich), a informar la comunitat acadèmica internacional dels esdeveniments que van succeint-se a través d’un canal de telegram (t.me/catalanreferendumnews) i d’un butlletí que distribuïm per correu electrònic.

No obstant, el treball més important que hem fet ha estat la recollida d’adhesions a una declaració de suport internacional al referèndum, que ja ha estat firmada per 292 membres de la comunitat universitària, de 40 països dels 5 continents. Entre ells algunes desenes de catedràtics, degans i professors emèrits, així com acadèmics destacats com el filòsof Peter Singer. A més, la Fédération nationale des enseignantes et des enseignants du Québec(FNEEQ-CSN), que té 33.000 afiliats, també s’adhereix a la declaració internacional de suport d’Universitats per la República.

A través de la declaració internacional de suport, el 297 signants es solidaritzen amb el poble català i fan una crida a defensar la democràcia i el referèndum de l’1 d’Octubre; denuncien i condemnen els actes de l’Estat espanyol que pretenen coartar el dret a vot del poble català; i es comprometen a defensar els resultats del referèndum com a vinculants.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
Al enviar este formulario, usted acepta la política de privacidad de Mollom .