Xavier Domènech proposa un Nou Acord per la reactivació econòmica basat en la reindustrialització innovadora i el treball digne

06/12/2017

El candidat de CatECP exposa en una conferència al Cercle d’Economia l’aposta per la creació d’una banca pública, la transició energètica i un model català de relacions laborals amb un SMI de 1.000 euros.

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha proposat avui en una conferència al Cercle d’Economia un Nou Acord per la reactivació econòmica a partir d’una “reindustrialització 4.0” basada en la recerca, la innovació i el treball digne. Domènech ha exposat l’aposta de la candidatura per la creació d’una banca pública, un pla “molt ambiciós” de transició energètica cap a fonts d’energia renovables, i un model català de relacions laborals que acabi amb la precarietat.

“Un dels grans reptes de la societat catalana és afrontar el creixement de la desigualtat”, ha afirmat el cap de llista, que ha lamentat “l’espectable dantesc de veure dues candidates presidenciables a Catalunya, Inés Arrimadas i Marta Rovira, desconeixent la taxa d’atur a Catalunya”. “El més problemàtic és el 30% d’atur juvenil, i que 9 de cada 10 contractes siguin precaris”, ha subratllat, alhora que ha posat sobre la taula la necessitat de dur a terme una “modificació profunda dels principis constitucionals” per tal de “superar un model territorial clarament esgotat, que és l’Estat autonòmic”.

Domènech ha proposat augmentar la inversió en recerca i la innovació des de l’1’5% al 3% del PIB. També posar en marxa línies de finançament per a autònoms, apostar per una contractació pública oberta a les PIMES, per un pla de rehabilitació energètica estructural d’edificis i habitatges, i pel desenvolupament de l’energia verda, “un sector que ens hauria de permetre posicionar-nos com a país”.

El candidat ha detallat que el pla de reindustrialització 4.0 ha de permetre generar llocs de treball de major qualificació, estabilitat i sous. Avançar cap a un “model català de relacions laborals”, ha defensat, hauria de fixar un Salari Mínim Interprofessional de 1.000 euros, potenciar la Inspecció de Treball i la revisió salarial en base a l’IPC real; així com posar en marxa un pla de xoc contra l’atur juvenil i un pla de retorn els joves.

“Aquest país mereix construir-se des de grans acords per transformar tot allò que no ens agrada des de les grans majories progressistes”, ha conclòs.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
Al enviar este formulario, usted acepta la política de privacidad de Mollom .