Som 27 i més •  Catalunya •  08/01/2018

Comunicat davant la detenció del company Carles

Com a Som 27 i més, seguirem denunciant i posant el dit a la nafra a aquelles qui estan coartant la llibertat i volen fer d’aquest macrosumari una victòria repressiva.

Comunicat davant la detenció del company Carles

Avui, 7 de gener, han detingut el nostre company Carles, imputat en el macrosumari Som 27 i més. Com col·lectiu d’imputades denunciem la seva detenció que respon a una ordre de crida i cerca que no ha estat en cap moment notificada a les nostres advocades. A les 13 h ha estat alliberat, després de passar per disposició judicial.

A en Carles, com a la resta d’imputades, ens segueixen demanant penes de 11 a 14 anys de presó, penes-multa de 9.500 €/persona i una Responsabilitat Civil de 14.000 €. Penes que la Fiscalia Espanyola ha ratificat i segueix demanant, per tal de perseguir tot moviment polític, per escapçar militants arreu del nostre territori, per tal de criminalitzar tota dissidència que vagi contra els seus interessos.

Com a Som 27 i més, seguirem denunciant i posant el dit a la nafra a aquelles qui estan coartant la llibertat i volen fer d’aquest macrosumari una victòria repressiva. Seguirem posant en relleu com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el seu Equip de Govern continua sense retirar la Responsabilitat Civil que se’ns imputa, agreuja el nostre cas i demostra la seva determinació en portar-nos a presó per defensar un model d’universitat pública, gratuïta i d’accés a les classes populars del territori. Un model que continuarem defensant amb urpes i dents, els agradi o no.

En aquest context, cal destacar que la UAB encara faci cas omís a la moció aprovada en el Claustre de la Universitat del 15 de desembre de 2016 on va sortir l’absolució del nostre cas.

El nostre cas torna a deixar en evidència que el cos de les forces repressives i d’ocupació que són els Mossos d’Esquadra, estan fent de la persecució política una constant que ens travessa com a moviments populars. Bon exemple d’això en són els seus fitxers de seguiment il·legals totalment coneguts i que en el nostre cas, afegim el seguiment a militants imputades de Som 27 i més.

Avui ha estat en Carles, però és evident que això no acaba aquí La seva espiral repressiva ha fet entreveure la punta de l’iceberg, però sabem que les ordres de crida i cerca continuen per moltes de nosaltres. Això, en cap cas voldrà dir que ens faran restar callades, isolades ni res similar. Les esperarem posant el nostre cos, lluitant com hem fet sempre.

Fiscalia, Mossos d’Esquadra i UAB, diferent collar pel mateix gos. A la seva repressió, solidaritat

Imputades de Som 27 i més

Bellaterra, 7 de gener de 2018


represión /