Redacció •  Catalunya •  12/02/2018

Elisenda Alamany: «Catalunya no pot estar amb l’ai al cor per les guerres fratricides entre partits»

La portaveu de CatECP demana "responsabilitat" a les forces que tenen majoria per formar govern i els emplaça a trobar una sortida a la situació.

Elisenda Alamany: «Catalunya no pot estar amb l’ai al cor per les guerres fratricides entre partits»

«Tots sabem què està passant als despatxos dels partits polítics que tenen la majoria necessària per formar govern», ha dit Elisenda Alamany en referència als desacords entre JxCat, ERC i la CUP a l’hora d’enfrontar la formació de govern. «Catalunya no pot estar amb l’ai al cor per les guerres fratricides entre partits», ha continuat, per afegir que «la prioritat hauria de ser sortir de la situació en la que ens trobem». La portaveu de CatECP ha recordat que «fa més de 100 dies que Cuixart, Sánchez, Junqueras i Forn estan en presó preventiva, estem al davant d’una onada repressiva del PP que no s’aturarà amb gestos simbòlics».

«És per això que demanem responsabilitat i valentia a les forces que tenen la majoria per formar govern», ha destacat Alamany. «Necessitem un govern que ens faci més forts i no més dèbils, i que ens deixi en una millor posició per frenar l’embat repressiu, i això no pot venir de la mà d’algú que no està a Catalunya», ha advertit. En aquest sentit, la diputada ha explicat que «per a nosaltres ja no és una qüestió d’independència, sinó de democràcia, i per això ens hauríem de trobar tots i totes contra aquesta ofensiva autoritària».

Alamany ha reiterat el no de CatECP a Junts per Catalunya, sobre la qual cosa ha dit que “Elsa Artadi és la deixeble de Mas Colell, que va protagonitzar les retallades més salvatges a Catalunya, a l’Estat i a Europa. Tant és Puigdemont com Artadi, no va de noms, va de projectes de país”, ha reblat. D’altra banda, la portaveu ha apuntat que no veu “una idea tant descabellada” que ERC i la CUP, que sumen 36 diputats, poguessin presentar un candidat. “Lamentem que ERC massa cops estigui supeditada als designis de Junts per Catalunya, i sembla que no està en la via de sortir d’aquesta supeditació”.


Catalunya en Comú /  Elisenda Alamany /