Redacció •  País Valencià •  25/05/2017

Vaga d’educadores a les escoles i instituts públics valencians

CGT dóna suport a la vaga d'educadores d'educació especial i educadores d'infantil promoguda per les plataformes d'educadores. El sindicat va decidir donar el suport a la vaga en l'assemblea sindical efectuada el 24 de maig.

Vaga d’educadores a les escoles i instituts públics valencians

La vaga impulsada per les plataformes d’educadores afecta a més de 800 funcionàries que treballen en escoles i instituts públics.

Justament avui, 25 de maig, fa un any que començaren les mobilitzacions de les educadores perquè es dignificaren les seues condicions laborals. Mobilitzacions que s’han desenvolupat en nombroses concentracions davant la Conselleria d’Educació, la Conselleria d’Administració Pública i el mateix Palau de la Generalitat.

Les reivindicacions de les educadores es centren en què la Conselleria d’Educació els reconega la tasca docent que realitzen i no s’incomplisca la normativa laboral. Fins ara la conselleria exclou a les educadores dels claustres i de les reunions pedagògiques, i ha donat carta blanca a les direccions dels centres perquè incomplisquen la normativa laboral, obligant a les educadores a fer hores extres continuadament, a incomplir les pauses de descans obligatòries i a realitzar tasques de monitores que no els competen. Aquestes il·legalitats, segons dades del sindicat, s’han agreujat en els centres amb jornada contínua de les mestres.

CGT ha demanat una reunió amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, perquè atenga a les justes reivindicacions de les educadores. CGT ja va sol·licitar a Marzà una reunió al principi de curs però el conseller no es va voler reunir amb el sindicat.

El sindicat té la intenció d’impulsar un inici de curs combatiu. Si el conseller d’Educació no reconeix les reivindicacions de les educadores, CGT promourà una vaga contundent entre el col·lectiu.

«Marzà s’ha alineat en la mateixa visió que tenia la dreta del paper que han de jugar les educadores en els centres públics. Una visió merament assistencial i subalterna allunyada d’una escola inclusiva i integradora que se suposa  que un govern autodenominat progressista hauria de potenciar«, assenyala Víctor Tormo, representant de CGT en la Generalitat Valenciana.

«El conseller abraça el model d’educadores del PP i va encara més lluny presentant, aquesta setmana, unes Instruccions per al Curs 2017-2018 que retallen drets i incompleixen la normativa laboral«, afirma Tormo.

La vaga transcorrerà en dues jornades d’aturades: dimecres 31 de maig, de les 9 hores a les 12 hores, i divendres 9 de juny, de les 12 hores a les 15 hores.


CGT /  vaga /