Redacción •  País Valencià •  08/09/2017

Les educadores preparen un curs escolar combatiu

Les educadores d'Educació Especial i d'Educació Infantil inicien el curs escolar amb mobilitzacions.  La Confederació General del Treball (CGT) dóna suport i cobertura a les mobilitzacions proposades per les Plataformes d'educadores. Durant el primer trimestre es preveuen diverses concentracions, aturades parcials i dies de vaga.

Les educadores preparen un curs escolar combatiu

Les reivindicacions es centren en què la Conselleria d’Educació reconega la tasca docent que realitzen i no incomplisca la normativa laboral. Fins ara, la conselleria exclou a les educadores dels claustres i de les reunions pedagògiques, i ha donat carta blanca a les direccions dels centres perquè incomplisquen la normativa laboral, obligant a les educadores a fer hores extres continuadament, a incomplir les pauses de descans obligatòries i a realitzar tasques de monitores que no els competen. Aquestes il·legalitats, segons dades del sindicat, s’han agreujat en els centres amb jornada contínua.

CGT lamenta que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, haja deixat passar l’anterior curs sense resoldre el conflicte laboral de les educadores, malgrat les nombroses protestes del col·lectiu.

Durant el curs passat Marzà no va respondre a les peticions de reunions de CGT. El sindicat denuncia que el conseller ha abraçat el model d’educadores del PP, incomplint la normativa laboral en els seus centres i deixant en segon lloc a l’alumnat amb necessitats educatives especials i més menut. El col·lectiu d’educadores està compost per quasi 1.000 funcionàries de la Generalitat Valenciana, de les quals més del 90% són dones i més del 80% són interines.

Les mobilitzacions acordades per les Plataformes d’Educadores preveuen vagues i concentracions durant el primer trimestre del curs escolar, i compten amb el suport dels sindicats CGT, CSIF i Intersindical Valenciana.


CGT /  País Valencià /