Redacción •  País Valencià •  07/12/2017

La CGT donarà la perspectiva de “Les revolucions amb nom de dona” en les XIX Jornades Llibertàries a València

- Els cinc dies dedicats a la reflexió i al debat aniran del 11 al 15 de desembre.

- Presentació de les Jornades dillluns 11 de desembre a les 12h en l'Octubre CCC.

- Les jornades es desenvoluparan en l'Octubre CCC (C/ Sant Ferran, 12) amb xerrades tots els dies a les 18h30. D'altra bamda, es pot visitar des del 5 de desembre en la Facultat de Filosofia i Ciències Socials, l'exposició “La dona en l'anarquisme espanyol”.

La CGT donarà la perspectiva de “Les revolucions amb nom de dona” en les XIX Jornades Llibertàries a València

En aquesta nova edició de les Jornades Llibertàries, la idea vertebradora tracta de posar en valor el paper de les dones en els canvis socials. Un paper obviat i menysvalorat en la major part de les ocasions. Sota la premissa que «Sense dones no hi ha revolució» i que «La revolució o és feminista o no serà», la Comissió Organitzadora té com a objectiu aprofundir en el com dels processos de canvi per trobar aquests valors ocults que haguessin pogut suposar un major avanç. Al llarg de les xerrades-debat, es posarà especial atenció a les veus femenines al llarg de la història de les revolucions, per sumar-les a les ja visibles masculines.

D’aquesta manera, la primera de les xerrades-debat que composen aquestes jornades, começarà per “Les primeres revolucions modernes (1789-1917)”. Ana Muiña (Historiadora i autora de “Rebeldes periféricas del siglo XIX”) i Aitana Muñoz (Historiadora), donaran una visió diferent de les principals fites històriques què convulsionaren la història mundial, inclosa la revolució soviètica de 1917 de la què enguany es compleix el centenari. El debat serà moderat pe Emilia Moreno (Dones Lliures PV).

La xerrada del dimarts 12 revelarà el paper de les dones en “La construcció d’un nou món i les resistències antifeixistes (1936-1975)”. A càrrec de Carme Bernat Mateu (Historiadora), Mònica Chirivella Magraner (Historiadora) i Ferran Aísa (Escriptor i poeta). Moderarà Xavi Cardà (Secretari Acció Sindical CGT-PV).

Dimecres 13 de desembre, la història continua avançant i Luis Suárez Carreño (La Comuna Presxs del franquismo) i Consol Aguilar (Catedràtica UJI) analitzaran com les “Insubmissions front a la injustícia. Contestacions al poder del capitalisme i del patriarcat” conformen eixa característica pròpia del moviment obrer on les dones aporten l’arrel del qüestionament del sistema en un moment com la Transició espanyola. Modera José Asensio (Equip Comunicació CGT-PV).

Al dia següent, a través “L’internacionalisme globalitzat”, Hèctor Martínez (Membre d’Azadi Plataforma), Rut Moyano (Equip Relacions Internacionals CGT) i Esjaba Messaoud El Gadi (Activista Sahrauí) amb la moderació de Josefina Juste (Dones Lliures i Ràdio Klara) faran un resum de la situació de les lluites al món marcades per la globalització.

Finalment, la culminació de les jornades consistirà en la conclusió sobre l’actualitat: “Les revoltes del precariat. La realitat del moviment obrer en el segle XXI”. Abel Ortiz (Ràdio Klara), Yolanda García (Portaveu Las Kellys Benidorm), Víctor Sánchez (Riders X Derechos), Las Lilas… moderats per Silvia Pérez Miret (CGT-La Safor), donaran la visió de les lluites a dia de hui en l’Estat espanyol.

La cloenda consistirà en la interpretació de “Les Solidàries” d’Atirohecho en versió curta en Ca Revolta.


CGT /