Secretariat Permament de la CGT de Catalunya •  Opinión •  09/11/2018

No és el sistema judicial, és el capitalisme

Ahir vam rebre la notícia que les pressions de la Banca finalment van assolir tots els seus objectius en els litigis pels pagaments d’impostos derivats d’hipoteques. El Tribunal Suprem s’ha agenollat públicament davant el poder real que estableix i regula el funcionament de la societat: en primer terme els bancs, però al seu costat la resta d’empresaris i oligarques. Ens referim a l’1% de la població de l’Estat espanyol que acumula el 27,2% de tota la riquesa, els anomenats ultra-rics que van duplicar el seu número en el període de Crisi, mentre la classe treballadora patíem i en seguim patint les conseqüències.

Sense fer cap disimul per ocultar el seu poder i influència, han fet ballar davant de tothom les marionetes que ells mateixos han col·locat als tribunals i així demostrar qui mana aquí. La Caixa, BBVA, Banc Sabadell, Banco Santander i tota la resta d’organitzacions financeres i patronals, junt a polítics i jutges al seu servei, són enemics de la nostra classe i treballen intensament per satisfer els seus interessos i privilegis.

Són ells qui estan darrere les reformes laborals que ens esclavitzen, són ells els que ens desnonen mentre reben desenes de milers de milions d’euros públics, són ells qui insten a incrementar reformes repressives per aturar el malestar social. Són ells els culpables de la teva vida d’incertesa, de la probabilitat del teu acomiadament, de l’atac al sistema de pensions o de sanitat, de que les teves filles hagin de pagar les segones taxes universitàries més cares d’Europa. De la vida angustiada que tenim malvivint entre deutes, lloguers impossibles i condicions precàries.

No perdrem un sol segon denunciant la farsa de l’estat, qualsevol estat, al servei dels poderosos. Fem una crida a plantar cara a la falsa democràcia en que vivim, a participar activament en les diferents protestes que s’organitzin i fer allò que més temen: trencar l’aïllament i organitzar-nos en sindicats, moviments socials i plataformes socials que hi facin front.“

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12974#.W-Wl6dtKhPY


Opinión /