Redacció •  Catalunya •  27/01/2017

Omar Barghouti, cofundador del Moviment Internacional de BDS, serà rebut pel Parlament de Catalunya

El BDS es basa en la llibertat d'expressió i reivindica el respecte del dret internacional. A Catalunya el BDS ha aconseguit el suport de 60 ajuntaments.

Omar Barghouti, cofundador del Moviment Internacional de BDS, serà rebut pel Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya rebrà el proper 30 de gener a Omar Barghouti, defensor dels drets humans i cofundador del Moviment Internacional de BDS (Boicot, Desinversions i Sancions a l’Estat d’Israel).

Barghouti també realitzarà una conferència a la Universitat de Barcelona, que sota el títol, “Defensores de drets humans i el dret al BDS com a eina no violenta” servirà per reflexionar i explicar les demandes de la Campanya Internacional de Boicot, Sancions i Desiversions així com posar llum sobre la creixent estratègia de persecució i criminalització del moviment per part de l’Estat d’Israel. En aquesta conferència, organitzada per la Coalició Prou Complicitat amb Israel – CPCI- i el Grup BDS Catalunya també hi intervindran Liliana Cordova-Kaczerginski, fundadora de la Xarxa Jueva Antisionista Internacional –IJAN- i Manal Tamimi i Munther Amira, activistes de la resistència popular palestina a la localitat de Nabi Saleh, a Cisjordània.

Barhouti també participarà al Fòrum BDS per a l’Impuls d’Iniciatives Institucionals en Defensa dels Drets Humans a Palestina que se celebra el proper divendres 27 de gener a Donostia-Sant Sebastià.

La Campanya BDS, que es va iniciar el 2005 a partir de les demandes de la societat civil palestina, forma part d’una estratègia no violenta orientada a exigir a Israel el compliment del dret internacional i les resolucions aprovades per les Nacions Unides que condemnen l’ocupació de Palestina.

Així, el BDS es basa en la llibertat d’expressió i reivindica la fi de l’ocupació de tot el territori ocupat palestí, el desmantellament del Mur, el reconeixement dels drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel i el dret de les persones refugiades palestines al retorn a les seves llars i la recuperació de les seves propietats, tal i com recull la resolució 194 de Nacions Unides.

A Catalunya, des de 2014, un dels majors èxits de la Campanya BDS ha estat la iniciativa Espais Lliures d’Apartheid Israelià (ELAI). A través de l’aprovació de mocions de solidaritat amb el poble palestí, s’ha aconseguit l’adhesió de 60 consistoris i diputacions al BDS. Això suposa un moviment sense precedents a nivell global.


BDS /