Redacción •  Catalunya •  10/07/2021

En Comú Podem reclama solucions a les persones que viuen a la nau del carrer Progrés i que el govern actuï pel benestar del barri del Gorg

  • Aïda Llauradó explica la petició d’En Comú Podem per a regularitzar a les víctimes de l’incendi de la nau del Gorg al Ministeri d’Immigració.
En Comú Podem reclama solucions a les persones que viuen a la nau del carrer Progrés i que el govern actuï pel benestar del barri del Gorg

En Comú Podem denuncia l’extrema vulnerabilitat de les persones que viuen a la nau del Progrés, on el banc dolent de la SAREB pretén desnonar a persones indefenses sense donar cap alternativa.

En Comú Podem creu que el govern municipal hauria de resoldre els conflictes al barri amb mediació i guàrdia urbana, com hauria de fer amb qualsevol cas de conflicte veïnal a Badalona: no deixant enquistar un problema, expressament, per generar crispació i malestar, i posar uns veïns contra els altres.

És una irresponsabilitat seguir sense contracte de pensions per a desnonaments, sense poder donar cap alternativa ni exigir un habitatge alternatiu a la SAREB, i culpabilitzar a la oposició davant els veïns i veïnes que, com tothom, vol un barri digne i viure tranquils.

Per aquest motiu, En Comú Podem, conjuntament amb Guanyem Badalona i el grup de suport als habitants del carrer Progrés 164, han presentat una moció al Ple Ordinari per donar suport a les persones que poden ser desallotjades a la nau del carrer Progrés el proper 22 de juliol.

Tal i com explica la regidora Aïda Llauradó, En Comú Podem presenta la moció al Ple amb dos motius:

En primer lloc, per exigir protecció a persones que no tenen accés a un habitatge, i es veuen obligades a viure a una nau abandonada. Protecció vol dir fer seguiment social a aquestes persones, com a persones sense llar, que viuen en un infrahabitatge, i buscar alternatives. “Com pot ser que davant un desnonament imminent el govern no tingui previst un allotjament provisional, i ni tan sols hagin enviat al jutjat el certificat de vulnerabilitat!”, denuncia Llauradó.

I en segon lloc, per denunciar aquest cinisme del govern del PP, on per enèsima vegada, pretén guanyar vots amb crispació i posant-se en contra de la part més feble: amb l’estratègia: “divide y vencerás”.

En Comú Podem ha estat treballant perquè les persones de la nau cremada al Gorg tinguin una sortida digna, traslladant les seves reivindicacions al govern local, avenint-se a mediar, a negociar mesures, i consideren que aquesta tasca va donar fruits.

La voluntat d’En Comú Podem és millorar les condicions de vida de totes les persones! Sense excepció, ja sigui des del govern o a la oposició.

Per això mateix, En Comú Podem va demanar al Ministeri d’Immigració la regularització de les persones afectades per l’incendi, perquè tot i la injusta llei d’estrangeria, hi ha una excepció on ens podem agafar i on aquestes persones poden aconseguir una millora regularitzant la seva situació.

Segons afirma En Comú Podem el Ministeri d’Immigració ha respòs positivament, i ha afirmat com avui o la setmana vinent enviaran a l’Ajuntament de Badalona el retorn del llistat de persones afectades per l’incendi, per tramitar-los una solució.

Llauradó denuncia que les administracions haurien de ser més proactives, i treballar coordinadament per ajudar a la gent. En Comú Podem, tot i estar a la oposició ha fet i seguirà fent tot el possible per ajudar a tots els veïns i veïnes sense excepció.


Badalona /  servicios sociales /