Redacció •  Catalunya •  10/05/2017

Barcelona En Comú finançarà 26 projectes socials de la ciutat amb els excedents salarials de càrrecs electes

Les bases de Barcelona En Comú han escollit, entre 69 accions preseleccionades, els projectes guanyadors de la primera edició de la Filadora a través d’una votació online.

Barcelona En Comú finançarà 26 projectes socials de la ciutat amb els excedents salarials de càrrecs electes
Avui s’han donat a conèixer els projectes guanyadors de la primera convocatòria de la Filadora, el programa de Barcelona En Comú per finançar projectes socials que es nodreix d’excedents de sou de càrrecs electes a l’Ajuntament corresponents a 2015 i 2016.
 
Les bases de Barcelona En Comú han escollit, entre 69 accions preseleccionades, els projectes guanyadors de la primera edició de La Filadora a través d’una votació online. Un total de 26 iniciatives, 6 projectes de ciutat i 20 accions als barris, es beneficiaran del fons de 216.000 euros, recollits a partir d’establir un límit salarial dels nostres regidors.

La Filadora neix amb la il·lusió de teixir una xarxa d’iniciatives de la societat civil organitzada que lluitin per la transformació social, política i econòmica cap a un model de ciutat més just, equitatiu i solidari. Ens alegrem que aquests diners serveixin per finançar projectes imprescindibles per a la ciutat, com ara iniciatives per fer front al mobbing immobiliari, fomentar el control ciutadà de l’electricitat, promoure altres models turístics, defensar el dret de les persones amb problemes de salut mental, atendre dones en situació d’exclusió social o víctimes de violència masclista, impulsar formació jurídica a nouvinguts o millorar l’autonomia de persones amb diversitat funcional.

 
La primera convocatòria de la Filadora va rebre 262 propostes d’entitats, cooperatives i plataformes a les dues modalitats obertes: 125 projectes d’accions de ciutat i 137 d’accions de barris, de les quals un comitè avaluador va preseleccionar 69 (12 accions de ciutat i 57 de barris). El comitè avaluador ha estat format per 14 membres de l’organització i dues persones expertes externes: el reconegut activista social Martí Olivella i la Fina Lorente, directora del Campus del Mar en Universitat Pompeu Fabra.

Des de Barcelona En Comú volem acabar amb els privilegis polítics i posar la política al servei de la ciutadania, i, per aquest motiu, el Reglament d’Ètica Política de l’organització fixa un límit salarial de 2.200 € mensuals nets per 14 pagues. L’excedent del sou d’aquells que donen la diferència salarial a l’organització, és a dir, la diferència entre el sou que ingressen mensualment i el límit salarial establert del codi ètic, és el que es destina a aquest fons per a projectes socials i solidaris. Retornem aquests diners públics a la ciutadania, posant-los en comú i compartint-los per impulsar projectes que millorin la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Barcelona.
 

Barcelona en Comú /