Redacción •  Catalunya •  15/07/2023

Aina Vidal: «Aquest 23J també es vota si anem cap a un solar o avancem cap a una potència verda»

  • SUMAR-En Comú Podem reivindica el compromís de Yolanda Díaz en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat.
Aina Vidal: «Aquest 23J també es vota si anem cap a un solar o avancem cap a una potència verda»

La cap de llista de SUMAR-En Comú Podem, Aina Vidal, ha participat avui a l’acte “A favor de la planificació ecològica” al Prat de Llobregat, acompanyada per la nº 4 de la llista, Lilith Verstrynge, la nº6 de la llista i regidora de Castelldefels, Candela López, i la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach.

En un acte presentat per l’alcalde de El Prat, Lluís Mijoler, la cap de llista per Barcelona ha començat alertant sobre l’amenaça que implica el canvi climàtic i ha volgut assenyalar que la reindustrialització verda no és una utopia, si no és el mitjà per a sortir del model del turisme i construcció.”Després de quatre dècades de desmantellament de la indústria, ha arribat l’hora de la dècada verda,” ha apuntat i ha afegit la seva aposta per polígons verds on es dissenyin, construeixin i s’exportin les bases de l’energia del futur. “Plaques solars, bateries renovables, motors eòlics, cotxes elèctrics… No volem passar d’energies dependents com el petroli, el carbó i el gas, a altres insegures, cares i igualment de dependents com l’energia nuclear,” ha apuntat Vidal i ha afegit que el negacionisme d’Abascal convertirà Catalunya en un desert gris.”La dreta ha declarat la guerra a la nostra terra i al nostre medi ambient. I només Sumar pot frenar el negacionisme de la dreta. Només Sumar és l’única força ecologista a Catalunya i Espanya. Aquest 23J també es vota si anem cap a un desert gris o avencem cap a una potència verda,” ha apuntat contundentment. Així ha demanat el vot per una Catalunya verda i per una transició ecològica justa per cuidar les ciutats.

L’alcalde de El Prat, Lluís Mijoler, ha afirmat que aquestes eleccions van de triar entre dues opcions, que s’instal·li al govern d’Espanya, de la mà del PP, el negacionisme climàtic o entre el model del Prat, on el 2020 es va aprovar una declaració d’emergència climàtica que era molt més que un brindis al sol; “era un veritable pla de transició ecològica de la nostra ciutat amb més d’un centenar de mesures que estem desplegant,” ha afirmat. Mijoler també ha recordat el compromís de Yolanda Díaz amb la protecció del Delta del Llobregat i de la Ricarda i en contra de l’ampliació de l’aeroport de El Prat. Candela López, nº6 i representant del Baix Llobregat a les llistes, ha reivindicat la força veïnal de la comarca en la lluita per la defensa del medi natural i del territori, “ara ja fa més de 10 anys vam aturar el macroprojecte d’Eurovegas, que volia trinxar el nostre territori, i carregar-se els valuosos espais naturals i agrícoles del nostre entorn i ara ho hem tornat a fer dient que no a l’ampliació de l’aeroport,” ha exclamat. En aquest sentit, ha contraposat aquest activisme i compromís de l’espai, encapçalat per la mateixa Yolanda Díaz, amb els negacionistes climàtics que volen especular amb el territori.

La nº4 de la llista i exsecretària d’Estat per l’agenda 2030, Lilith Verstrynge, ha volgut enviar un missatge als partits de l’oposició; “alguns pengen lones contra l’Agenda 2030; insisteixen a obrir pous il·legals on no queda aigua, redacten lleis que prorroguen models agrícoles insostenibles en Doñana; tanquen conselleries de medi ambient o inclouen en els seus programes electorals la suspensió immediata del Pacte Verd Europeu,” ha apuntat i ha afegit que alguns insisteixen a negar el canvi climàtic amb una “autèntica falta de responsabilitat.” Verstrynge ha defensat la feina en els últims anys del govern progressista “nosaltres, hem tingut clar que aquesta era la disjuntiva, i per això hem aprovat la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, la llei de benestar animal, la dotació del Mar Menor de personalitat jurídica pròpia, entre altres mesures,” ha destacat.

Per la seva part, Jéssica Albiach, ha començat fent referència que al Parlament es parla d’una transformació verda que mai no arriba, mentre es viu la pitjor sequera de la història amb conseqüències catastròfiques, “això ens posa davant d’un mirall: o comencem a actuar de veritat, o cada dia que passa és un dia perdut que ens deixa en pitjor situació,” ha argumentat. En aquest sentit, Albiach ha defensat que “cal inaugurar un nou paradigma per a un ecologisme democràtic i popular des del qual reorganitzar les nostres societats,” ha esmentat. La diputada ha defensat un nou ecologisme allunyat del principi de la responsabilitat purament individual, de la superioritat moral, de la falsa dicotomia entre el planeta i la humanitat i, sobretot, orientat cap al principi de la planificació ecològica com a palanca per a la mobilització de tots els recursos públics i privats al servei del benestar col·lectiu.


elecciones generales /