Compromís presenta propuestas para corregir deficiencias de los festivales de música
- Mònica Àlvaro: “Cláusulas denunciadas por usuarios y asociaciones de consumidores, como la libre movilidad en los festivales, no pueden estar financiadas con dinero público”.
27-10-2023.
Según ha explicado la diputada del grupo parlamentario Compromís, Mònica Àlvaro “el pasado 17 de octubre la Consellería de Innovación, Industria, Turismo y Comercio hizo pública la firma de un convenio de colaboración con la Asociación de Promotores de Festivales de Música (Profest) por valor de un millón de euros. Hay que matizar que este convenio no es nuevo, ya que el anterior gobierno del Botánico, mediante las marcas creadas, como por ejemplo la de Mediterranew Fest, ya firmaba convenios con esta asociación. No obstante el importe del convenio ha aumentado de los 250.000 mil euros (del convenio de junio del 2022 y 2021) al millón de euros del actual convenio”.
Según la propia Consellería, mediante esta colaboración se podrán implementar mejoras en la seguridad y el acceso de los festivales que Profest promueve en el territorio valenciano. Desde Compromís se destaca que “no se han explicado suficientemente los motivos del aumento exponencial del importe del convenio. Esperamos que un apoyo pareciendo se extienda a otros festivales de música, como aquellos que programen música en valenciano, que no entran en este convenio”. Es por eso que el grupo parlamentario Compromís ha pedido el convenio firmado con Profest. Aun así, la diputada Mònica Àlvaro ha manifestado que “estamos ante una excelente oportunidad de exigir ya no solo incrementar la seguridad a los festivales, sino también acabar con carencias que han sido denunciadas por asociaciones de consumidores como FACUA y por usuarios de estos eventos”.
“Es por eso por lo que hemos presentado una proposición no de ley a la Comisión de Industria y Turismo de Les Corts, instando al gobierno valenciano a añadir una adenda a dicho convenio mediante la cual se prohíban prácticas abusivas en los Festivales que reciban esta subvención” ha manifestado Àlvaro. Entre estas prácticas Compromís destaca las cuotas de gestión que los festivales cobran a usuarios por el retorno del dinero no empleado y acumulado en las pulseras cashless, la negativa a introducir comida en el recinto a pesar de sufrir enfermedades e intolerancias alimentarías de las personas que acuden a los festivales o incluso cobrar mediante una pulsera “reaccess” la entrada y salida libre del recinto del Festival, pese a haber adquirido la entrada o abono.
“Se trata de denuncias que en su mayoría ya ha recibido el Consell, pero de las cuales no se ha hecho eco y hará falta que estas se incluyan en una adenda, puesto que el gobierno valenciano no puede permitir que estas prácticas denunciadas reiteradamente se desarrollen con dinero público”, ha concluido Àlvaro.
Compromís presenta propostes per corregir deficiències dels festivals de música
Mònica Àlvaro: “Clàusules denunciades per usuaris i associacions de consumidors, com la lliure mobilitat als festivals, no poden estar finançades amb diners públics”.
27-10-2023.
Segons ha explicat la diputada del grup parlamentari Compromís, Mònica Àlvaro “el passat 17 d’octubre la Conselleria d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç va fer pública la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Associació de Promotors de Festivals de Música (Profest) per valor d’un milió d’euros. Cal matissar que aquest conveni no és nou, ja que l’anterior govern del Botànic, mitjançant les marques creades, com ara la de Mediterranew Fest, ja signava convenis amb esta associació. No obstant l’import del conveni ha augmentat dels 250.000 mil euros (del conveni de juny del 2022 i 2021) al milió d’euros de l’actual conveni”.
Segons la pròpia Conselleria, mitjançant esta col·laboració es podran implementar millores en la seguretat i l’accés dels festivals que Profest promou al territori valencià. Des de Compromís es destaca que “no s’han explicat suficientment els motius de l’augment exponencial de l’import del conveni. Esperem que un suport semblant s’estenga a altres festivals de música, com aquells que programen música en valencià, que no entren en este conveni”. És per això que el grup parlamentari Compromís ha demanat el conveni signat amb Profest. Tot i això, la diputada Mònica Àlvaro ha manifestat que “estem davant d’una excel·lent oportunitat d’exigir ja no sols incrementar la seguretat als festivals, sinó també acabar amb mancances que han estat denunciades per associacions de consumidors com FACUA i per usuaris d’estos esdeveniments”.
“És per això que hem presentat una proposició no de llei a la Comissió d’Indústria i Turisme de les Corts, instant al govern valencià a afegir una addenda a dit conveni mitjançant la qual es prohibisquen pràctiques abusives als Festivals que reben esta subvenció” ha manifestat Àlvaro. Entre estes pràctiques Compromís destaca les quotes de gestió que els festivals cobren a usuaris per el retorn dels diners no emprats i acumulats en les polseres cashless, la negativa a introduir menjar en el recinte tot i patir malalties i intoleràncies alimentaries de les persones que acudeixen als festivals o fins i tot cobrar mitjançant una polsera “reaccess” l’entrada i eixida lliure del recinte de Festival, tot i ja haver adquirit l’entrada o abonament.
“Es tracta de denuncies que en la seua majoria ja ha rebut el Consell, però de les quals no s’ha fet ressò i caldrà que estes s’incloguen en una addenda, ja que el govern valencià no pot permetre que estes practiques denunciades reiteradament es desenvolupen amb diners públics”, ha conclòs Àlvaro.