Redacció •  Catalunya •  13/12/2023

BComú aconsegueix el suport de l’Ajuntament a l’embargament d’armes a Israel

La regidora Jess González ha presentat una proposició per donar suport a la campanya ‘Prou Comerç d’Armes amb Israel’ promoguda per més de 200 entitats i associacions contra el genocidi a Gaza. González ha denunciat: “Israel exporta a Espanya material armamentístic promocionat per les empreses israelianes com a ‘provat en combat’, el que vol dir provat a Gaza”.

BComú aconsegueix el suport de l’Ajuntament a l’embargament d’armes a Israel

Barcelona en Comú ha presentat a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior d’aquest desembre una proposició per tal de donar suport institucional a la campanya ‘Prou Comerç d’Armes amb Israel’, promoguda per més de 200 associacions i entitats contra el genocidi a Gaza, i per demanar a l’Estat que aturi el comerç d’armes amb el govern israelià.

Tal i com ha explicat la regidora Jéssica González, “davant la negativa del govern de Netanyahu a obeir el mandat de les Nacions Unides, l’única manera d’aconseguir un alto el foc definitiu és deixar de proporcionar armes a l’Estat d’Israel”. La campanya, coordinada des de Prou Complicitat, pretén que les institucions se sumin a una iniciativa ciutadana per pressionar els Estats i la comunitat internacional a deixar de comerciar amb Israel, en la mateixa línia que ja va aprovar el Plenari municipal el passat novembre de trencar relacions amb el govern de Netanyahu i revisar els contractes amb empreses que duguin a terme la seva activitat en territoris ocupats de Palestina. “Segons el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, entre el 2000 i el 2022 Espanya va exportar material de defensa a Israel pel valor de 139,5 milions d’euros i en va importar per més valor, material promocionat per les empreses israelianes com a ‘provat en combat’, el que vol dir provat a Gaza” ha afegit González.

La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables dels comuns i ERC, tot i l’abstenció del PSC i Junts i el vot en contra de PP i Vox, i referma el compromís de Barcelona amb la pau i amb la Declaració dels Drets Humans que aquesta setmana ha complert el seu 75è aniversari.


boicot a Israel /