Redacció •  Catalunya •  19/01/2024

BComú vota en contra de l’ordenança de terrasses, aprovada d’urgència pel PSC amb Junts, PP i VOX

  • La portaveu del grup municipal, Janet Sanz, entén que aquesta ordenança parcial privatitza l’espai públic que hauria de ser d’ús comú i, a més, “expressa la incapacitat d’aquest govern municipal per tirar endavant un acord progressista que garanteixi uns pressupostos i ordenances per la ciutat”.
BComú vota en contra de l’ordenança de terrasses, aprovada d’urgència pel PSC amb Junts, PP i VOX

La portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha expressat avui el vot en contra de l’aprovació per urgència de l’ordenança de terrasses ja que, segons ha explicat, “acabarà sortint més barat llogar molt d’espai públic que llogar un local comercial, estem traslladant la pressió de l’especulació sobre els locals comercials als nostres carrers i privatitzant-los”.

L’ordenança, que ha estat pactada per PSC i Junts, és un nou gest del govern de Jaume Collboni cap a la dreta, enlloc de tendir ponts amb els grups municipals de l’esquerra per tal de construir un govern progressista i ampli tal com van decidir les urnes el passat maig.

Sanz ha explicat que l’aprovació per la via d’urgència d’aquesta ordenança “expressa la incapacitat d’aquest govern municipal per tirar endavant un acord progressista que garanteixi uns pressupostos i ordenances per la ciutat. Per tant, comencem l’any amb una ordenança parcial que el govern tira endavant amb la dreta”, fent referència al vot favorable de Junts, PP i Vox per aquesta ordenança. “És important seguir defensant un espai públic equilibrat i a uns preus que posin en valor que aquest és l’espai de tots”, ha conclòs la portaveu de BComú.


Barcelona en Comú /