Redacció •  Catalunya •  01/07/2024

Mena: «La Generalitat no pot mirar cap a un altre cantó quan es neguen els drets a ciutadans del nostre país»

El portaveu dels Comuns ha reclamat a la Generalitat de Catalunya que prengui mesures sobre l’incompliment de la llei de l’empadronament, després de conèixer-se que com a mínim 37 municipis de Catalunya posen traves a l’hora d’empadronar ciutadans.

Mena: «La Generalitat no pot mirar cap a un altre cantó quan es neguen els drets a ciutadans del nostre país»

El portaveu dels Comuns, Joan Mena, s’ha mostrat contundent davant les xifres que va presentar divendres passat la Xarxa d’Entitats pel Padró, “la llei dicta que és obligació dels municipis empadronar a tots els habitants d’una localitat, visquin on visquin” i ha demanat a la Generalitat de Catalunya que “prengui cartes en aquest assumpte” en roda de premsa.

Segons les dades que va presentar la Xarxa d’Entiats del Padró com a mínim 37 municipis de Catalunya, que representen el 40% de la població del país, posen traves a l’hora d’empadronar ciutadans que tenen problemes per presentar un contracte de lloguer o viuen en un infrahabitatge o al carrer. De fet, entre aquets municipis hi ha tres de les quatre capitals: Barcelona, Lleida i Tarragona.

El sabadellenc ha remarcat que “un ajuntament no pot impedir una sol·licitud d’empadronament, és un incompliment flagrant de la llei” i ha recordat que “si els ciutadans no poden aportar un contracte de lloguer ni escriptures, existeix l’empadronament social, el padró sense domicili fix“.

Mena, ha insistit que aquests fets son denunciables i ha fet una crida per a què “qualsevol ciutadà que es trobi en situacions com aquesta ho denunciï“, és l’única via perquè la Generalitat pugui actuar per discriminació.


comuns /