Redacción •  Catalunya •  12/07/2024

Treball i habitatge: l’Escola d’Estiu de la CGT unifica les lluites sindicals de la classe treballadora

La próxima semana, los días 19, 20 y 21 de julio, Gurb (Osona) acoge la Escuela de Verano de la CGT que este año estrecha lazos con el Sindicato de Alquiladoras. Este espacio compartido busca generar sinergias y aunar esfuerzos en el abordaje de las violencias que hoy vive la clase trabajadora, y que no sólo afectan a la esfera laboral, sino que se traslada a otras esferas de la vida ya la vulneración de derechos esenciales, como el del acceso a la vivienda.

Treball i habitatge: l’Escola d’Estiu de la CGT unifica les lluites sindicals de la classe treballadora

L’Escola d’Estiu aquest any pren el nom de Joan Liébana, company bomber molt actiu al moviment sindical que va perdre la vida en un acte de servei. D’aquesta manera se li vol retre homenatge pel seu compromís, i alhora, visibilitzar la més que necessària lluita sindical per defensar els drets de totes les persones.

 
En aquesta convocatòria s’han inscrit 200 participants que durant els tres dies de l’escola d’estiu participaran de diferents tallers, activitats i conferències dirigides a treballar i enfortir el moviment sindical. En aquest sentit, a més d’abordar aspectes laborals i vinculats a la crisi habitacional el programa també vol aprofundir en aspectes com la crisi ecològica, els discursos reaccionaris, i propostes per caminar cap a les col·lectivitzacions.

Així, el dia 20 s’ha organitzat una taula de debat sobre organització social i classe treballadora en temps de crisi ecològica, en la que participen el el grup de transició Eco Social de CGT i en Ruben Martínez de la cooperativa L’Idra.

El mateix dia també s’ha convidat a Pol Cuellilargo (youtuber), Anna Pacheco (streamer i escriptora) i Silvia Agüero (actriu, presentadora de Al Lío TV i activista gitana) per abordar el Sindicalisme Pop, joventut, discurs reaccionari i hegemonia neoliberal.

 El dia 21, previ a la cloenda de l’escola, també hi haurà una taula rodona entre l’Ivan Miró de l’Impuls Cooperatiu de Sants, l’Héctor Martínez de la CGT de Catalunya i la Nuria Soto, de Riders por derechos i Mensakas coop. Amb elles es repassaran iniciatives que han partit de l’autodefensa de les treballadores i han abocat a projectes col·lectivitats sostenibles.


CGT Catalunya /