Redacció •  Catalunya •  17/09/2024

Segovia: “Regular el lloguer de temporada deixa als especuladors sense eines i fa baixar el preu, no podem esperar més per fer-ho”

La portaveu adjunta ha reclamat l’adquisició dels 55 pisos que l’Hospital clínic vol posar a subhasta i destinar-los a ampliar el parc públic d’habitatge

 

Segovia: “Regular el lloguer de temporada deixa als especuladors sense eines i fa baixar el preu, no podem esperar més per fer-ho”

La portaveu adjunta del grup parlamentari dels Comuns, Susanna Segovia, ha comparegut en roda de premsa des del faristol del Parlament per parlar sobre la presa en consideració de la Reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans al Congrés. “Avui és un dia important pel futur del dret a l’habitatge al nostre país”, ha començat Segovia, qui ha assenyalat que aquesta reforma de la LAU “és important perquè ara mateix els lloguers de temporada i d’habitacions s’han convertit en la finestra per on continua entrant l’especulació al mercat de l’habitatge”.

La desregulació en què es troben els lloguers de temporada i d’habitacions “s’ha convertit en el frau de llei que utilitzen els especuladors per esquivar la regulació del preu del lloguer”, ha continuat la portaveu adjunta. Per tant, la proposta dels Comuns amb la reforma consisteix a “l’equiparació dels drets i deures dels inquilins d’habitatges temporals i d’habitacions als drets dels inquilins d’habitatge residencial, així com equiparar les obligacions dels propietaris de lloguer habitual a les obligacions dels propietaris de lloguer de temporada o d’habitacions”. I és que per a Segovia, “regular el lloguer de temporada deixa als especuladors sense eines i fa baixar el preu i, per això, no podem esperar més per fer-ho”.

La portaveu ha recordat que la regulació dels lloguers de temporada i d’habitacions és un dels punts de l’acord d’investidura amb el PSC i ha reclamat que a Catalunya cal “l’aprovació urgent del règim sancionador, que permetrà que tots aquells propietaris i immobiliàries que se saltin la regulació de preus siguin sancionats i evitar així que els drets dels ciutadans i ciutadanes siguin vulnerats.

 

Incorporació dels habitatges de l’Hospital Clínic al parc públic


D’altra banda, i també vinculat amb l’habitatge, la portaveu adjunta ha anunciat la reclamació, tant al Govern com a l’Ajuntament de Barcelona, per adquirir els 55 pisos que l’Hospital Clínic vol posar a subhasta i “els destini a ampliar el parc públic, ja que es tracta de 5 edificis en zones tensionades“ i la seva venda implica un altíssim risc de deixar a 100 llogaters i llogateres al carrer. Adquirir aquests habitatges seria “fer passes endavant per començar a complir amb l’acord d’investidura, que incloïa ampliar fins a 50.000 habitatges el parc d’habitatge públic”, ha explicat Segovia.

 

“D’aquesta manera estarem evitant el risc d’expulsió i que els Consorcis compleixin el principi de màxima eficàcia que exigeix la Llei en l’ampliació del parc d’habitatge assequible”, ha afegit la portaveu, qui ha conclòs mostrant la seva sorpresa perquè la inacció de la Generalitat fins que els Comuns ho han posat a sobre de la taula.


vivienda pública /