Redacció •  Vivienda •  30/09/2024

Mena: “No tirarem la tovallola amb la regulació dels lloguers de temporada”

El portaveu considera la mesura com “necessària i eficaç” i ressalta que tres de cada quatre ciutadans estan a favor de la regulació

Pocs dies abans de l’aniversari de l’inici de les massacres a Gaza, Mena exigeix parar com sigui a Netanyahu, “el major genocida del segle XXI” i trencar relacions amb l’Estat d’Israel “fins que no deixi d’assassinar innocents i cometre crims de guerra”

Mena: “No tirarem la tovallola amb la regulació dels lloguers de temporada”

El portaveu dels Comuns, Joan Mena, ha reiterat avui en roda de premsa la voluntat del partit de regular els lloguers de temporada. “No tirarem la tovallola”, ha assegurat després que avui un estudi d’opinió de GESOP revelés que el 73% dels i les espanyoles demanen restringir els lloguers de temporada. Un suport que és especialment significatiu entre els joves, estudiants i persones a l’atur. “Insistirem perquè no només és una mesura necessària, també és eficaç”, ha afirmat Mena, qui ha afegit que “la ciutadania sap que la crisi de l’habitatge no es resoldrà apel·lant a la solidaritat dels propietaris, sinó desmercantilitzant el dret a l’habitatge”.

Netanyahu, el major genocida del segle XXI

Quant a la situació internacional, pocs dies abans de l’aniversari de l’inici de la massacre a Gaza, Mena ha lamentat “els milers i milers d’assassinats, milers i milers de nens i nenes morts, ferits, desplaçats, sense pares ni mares o separats de les seves famílies des de llavors”. Avui dia, la xifra total de víctimes ja és de “41.431 vides humanes, entre ells 16.756 nens i nenes”.  El portaveu considera que la violació massiva dels drets humans que es viu a Palestina no té precedents: ”Matar i mutilar a nens, atacar hospitals i escoles i denegar l’accés humanitari. Aquest és un moment extremadament fosc en la història”.

El sabadellenc ha titllat Netanyahu de “carnisser i major genocida del segle XXI” després que el líder israelià hagi decidit seguir “estenent la guerra i el genocidi a altres països com el Líban i el Iemen”, davant “l’insuportable el silenci i la covardia de la major part de la comunitat internacional”. Per això, Mena ha emplaçat que Espanya i Catalunya multipliquin els esforços per la pau i trenquin relacions amb l’Estat d’Israel fins que no cessin els assassinats d’innocents i els crims de guerra. “Netanyahu és el Milosevic del segle XXI i cal parar-lo com sigui, perquè cada dia que passa augmenta el sofriment de milers de persones”, ha conclòs.

Els Comuns estaran presents a la investidura de Sheinbaum

Finalment, el portaveu dels Comuns s’ha referit a la ‘no invitació’ del Rei a la investidura de la nova presidenta mexicana, Claudia Sheinbaum: “Volem enviar tota la força als companys i companyes de Morena, amb qui tenim vincles polítics”. Per això, Mena ha ratificat que els Comuns seran presents a la investidura de la primera dona presidenta de Mèxic, a qui ha desitjat “tots els encerts al seu govern en defensa dels drets socials i en la lluita contra la desigualtat”. Tot i que el portaveu no considera que els espanyols i espanyoles necessitin estar representats per un rei, ha destacat que “si Felip VI vol actuar en representació d’Espanya, potser caldria que la corona es comporti amb menys supèrbia amb pobles com el mexicà”.


Ley de Vivienda /