Redacció •  País Valencià •  11/10/2024

Compromís reclama 2.000 incorporacions al servei d’infermeria per fer front a les noves competències d’Atenció Primària

Carles Esteve: “El govern del PP va prometre 300 noves infermeres escolars i no n’ha incorporat ni una. Per això reclamem al conseller Marciano Gómez que espavile i que no deixe que el President Mazón situe l’atenció a la salut dels valencians i valencianes a la cua de les seues prioritats”

Compromís reclama 2.000 incorporacions al servei d’infermeria per fer front a les noves competències d’Atenció Primària

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat a les Corts, Carles Esteve, ha registrat una proposició no de llei (PNL) amb l’objectiu de reforçar i dignificar el servei d’infermeria a la Comunitat Valenciana, especialment en Atenció Primària, per tal de garantir les noves competències, atribuïdes al col·lectiu per la Conselleria, sense haver-lo dotat abans dels recursos humans i tècnics adequats.

Per a solucionar la problemàtica generada pel PP en Sanitat, la proposta de Compromís inclou com a punt clau l’augment substancial de les plantilles d’infermeria. En concret es proposa incrementar el nombre de professionals per a garantir que se puga fer tota l’atenció prevista en les millors condicions i, en qualsevol cas, assegurant la ràtio per davall de 1/1500. Esteve ha subratllat que això suposaria la contractació de 2.000 noves infermeres en Atenció Primària.

El parlamentari de Compromís ha explicat la urgència de la proposició, «en els últims mesos, el paper que desenvolupa el servei d’infermeria en Atenció Primària ha augmentat prou, amb noves funcions com ara l’infermeria escolar, la vacunació en escoles o la demanda compartida. I el que ens estem trobant és que augmenten les funcions, però no augmenten igualment les plantilles i tampoc la dotació de recursos que tenen per a desenvolupar estes noves tasques».

“El govern del PP va prometre 300 noves infermeres per a què treballaren a les escoles atenent els alumnes, i no n’ha incorporat ni una, eixa és la realitat de la gestió del PP en Sanitat. Per això reclamem al conseller Marciano Gómez que espavile i que no deixe que el President Mazón situe l’atenció a la salut dels valencians i valencianes a la cua de les seues prioritats”.

Des de Compromís es destaca que les noves contractacions en infermeria no només servirien per a les noves competències, sinó també per a ampliar l’abast del treball comunitari de prevenció i promoció de la salut en pobles i barris, però també el treball en centres de majors. “L’infermeria ha d’eixir del centre de salut i treballar amb la població més directament” ha conclòs Esteve.

En relació amb els recursos tècnics que també cal augmentar junt a les contractacions de personal, Esteve ha insistit que «no són necessaris grans inversions, sinó accions tan senzilles com garantir que l’infermeria que està gestionant la demanda compartida tinga accés a un ordinador per vore l’historial d’un pacient».

Així mateix Compromís proposa llançar campanyes per dignificar la professió d’infermeria, facilitant el coneixement i acceptació per part de la ciutadania de les noves competències adquirides per este col·lectiu.


Atención Primaria /