Redacció •  Catalunya •  16/10/2024

Cid: “El Govern ha de fixar límits al sector privat que fa negoci amb l’accés a l’habitatge”

  • El portaveu dels Comuns qualifica de “molt greus i preocupants” les declaracions de Borràs: “Com es pot defensar Catalunya fent president a Feijóo i vicepresident a Abascal?”.
Cid: “El Govern ha de fixar límits al sector privat que fa negoci amb l’accés a l’habitatge”

El portaveu dels Comuns al Parlament, David Cid, ha avançat avui en roda de premsa que el grup parlamentari centrarà les seves preguntes i interpel·lació al ple demà en la necessitat de millorar el dispositiu alternatiu de Rodalies i en l’accés a l’habitatge. “Cal que el Govern comenci a concretar els anuncis que va fer al Debat de política general, però sobretot cal que el Govern expliqui quins límits està disposat a fixar al sector privat com la banca, les grans empreses i els fons voltor que especulen i fan negoci amb l’accés a l’habitatge”, ha exigit Cid.

El portaveu ha apel·lat a “no començar la casa per la teulada”, en referència a l’anunci del president Sánchez, i ha avisat que “les polítiques d’ajut per pagar el lloguer només tenen sentit si existeix una regulació efectiva del preu del lloguer i si aquesta no té forats com el del lloguer de temporada”. Cid ha advertit “sense això, les polítiques d’ajuts acaben directament a les butxaques dels grans propietaris”.

Pel que fa al funcionament del dispositiu alternatiu al Rodalies i Mitja Distància arran del tall a Roda de Berà, Cid ha lamentat que “hi ha moltes deficiències, el dispositiu és insuficient i rep queixes constants dels usuaris i usuaris”. Un dispositiu que depèn del Govern i que, fruit de les seves deficiències, ha comportat que “un 20% de la ciutadania ha deixat d’utilitzar els transports alternatius”.

“Les declaracions de Borràs són molt greus i preocupants, Junts ha de rectificar”

Finalment, el portaveu dels Comuns ha volgut valorar les paraules de Laura Borràs en què no descartava un vot favorable del seu partit a una hipotètica moció de censura al Govern de l’Estat. “Les declaracions de la presidenta de Junts Laura Borràs són molt greus i preocupants”, ha expressat Cid, qui s’ha preguntat: “Com es pot defensar Catalunya fent president a Feijóo i vicepresident a Abascal? Junts ens està dient que està disposat a votar a Feijóo com a president del Govern?». El diputat ha instat Junts a rectificar: “Si volen defensar Catalunya, cal que rectifiquin o facin rectificar la seva presidenta per unes declaracions que suposen deixar en safata de plata la presidència del Govern de l’Estat a aquells que volen incendiar Catalunya”.


comuns /