Redacció •  Catalunya •  18/05/2018

Barcelona En Comú demana als partits del Ple municipal que donin suport a aturar el comerç d’armes amb Israel en resposta a la massacre de Gaza

El grup municipal de BComú insta al Govern de Rajoy que posi en pràctica l'embargament integral de la venda d'armament a Israel.

Barcelona En Comú demana als partits del Ple municipal que donin suport a aturar el comerç d’armes amb Israel en resposta a la massacre de Gaza

Barcelona, 18.05.2018

El grup municipal de Barcelona En Comú ha presentat avui una declaració institucional per demanar a la resta de formacions polítiques que conformen el Ple municipal que donin suport per aturar el comerç d’armes amb Israel, en resposta a les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població desarmada i que es manifesta a Gaza. Una violència que el dilluns passat ha deixat dotzenes de morts (58 segons algunes fonts) i milers de ferits.

En aquest sentit, BComú dona suport a la demanda d’Amnistia Internacional cap als Estats perquè aquests imposin un embargament integral a la venda d’armament a Israel -en compliment amb el codi de conducta de la UE sobre exportació d’armament-, amb la finalitat d’impedir violacions del dret internacional humanitari i dels drets humans. Igualment, Ada Colau ha enviat una carta a Mariano Rajoy demanant que posi en pràctica la demanda d’Amnistia Internacional.

Així mateix, es demanda al Govern d’Espanya i a la resta dels membres de la Unió Europea a posar en pràctica dit embargament, i a la Comissió Europea a revocar l’estatus d’Israel com «Soci preferent» mentre duri aquesta situació.

Barcelona En Comú condemna el bloqueig il·legal de la Franja de Gaza, i exigeix a Israel i Egipte que permetin i regulin l’entrada i sortida de béns i subministres necessaris per a garantir els serveis bàsics, així com de persones, especialment d’aquelles que necessiten tractaments mèdics no accessibles a la Franja i que posen en risc la seva vida. Recordem que el dimecres el PDCAT, amb PP i C’s, van bloquejar el debat i votació sobre la massacre de Gaza.

Amb aquesta declaració institucional, també es demana augmentar el suport a UNRWA (United Nations Relief and Works Agency). E instar al Govern d’Espanya a sol·licitar l’alliberament immediat de Ahed Tamimi i de totes les persones que estan de forma il·legal i irregular a la presó, però especialment dels més de 400 menors retinguts sense càrrecs en les presons de l’exèrcit d’Israel. Exhortar també a les autoritats israelianes acomplir estrictament la Convenció de Drets dels Nens i les Nenes, ratificada per Israel l’any 1991.

 


Barcelona en Comú /  Gaza /  masacre /