Redacción •  Catalunya •  14/05/2019

Ada Colau: «Cal una aliança de ciutats progressistes per lluitar contra l’emergència climàtica, l’especulació i l’extrema dreta»

Colau ha dit que "si volem millorar les democràcies, necessitem la ciutadania. Hem de resoldre les amenaces a la ciutadania amb responsabilitat". En aquest sentit, "Europa té un paper clau en l'emergència climàtica", ha dit Ada Colau. "Hi ha enormes elits que volen mantenir els seus privilegis i no podem ser innocents", ha afegit.

Ada Colau: «Cal una aliança de ciutats progressistes per lluitar contra l’emergència climàtica, l’especulació i l’extrema dreta»

Barcelona, 13.05.2019

Barcelona en Comú ha organitzat avui un acte marcat per les eleccions europees on Ada Colau ha fet una crida a «una aliança» de ciutats progressistes. «Cal una aliança de ciutats progressistes per lluitar contra l’emergència climàtica i l’extrema dreta», ha manifestat Colau.

La plaça d’Orfila del barri de Sant Andreu s’ha omplert per acollir l’acte ‘Barcelona ciutat referent’, on Ada Colau ha posat en relleu que les ciutats tenen els mateixos reptes i lobbies. «A totes les ciutats tenim els mateixos reptes perquè patim els mateixos lobbies. Però tenim també la força de la gent i la capacitat de cooperar entre nosaltres per fer moure els Estats del seu immobilisme», ha dit la cap de llista de Barcelona en Comú referint-se a ciutats com Nova York o París amb qui aquests quatre anys s’han teixit aliances.

Colau ha dit que «si volem millorar les democràcies, necessitem la ciutadania. Hem de resoldre les amenaces a la ciutadania amb responsabilitat». En aquest sentit, «Europa té un paper clau en l’emergència climàtica», ha dit Ada Colau. «Hi ha enormes elits que volen mantenir els seus privilegis i no podem ser innocents», ha afegit.

Així mateix Colau s’ha referit a l’especulació i al model econòmic. «L’especulació amb drets fonamentals no és benvinguda a Barcelona. Volem una economia sostenible, verda, una economia de la vida», ha dit la candidata de Barcelona en Comú.

Ada Colau també ha assenyalat que «Barcelona necessita un govern progressista amb més suports perquè necessitem àmplies majories per fer els canvis que defensem». Colau ha manifestat a pesar que s’estan alimentant discursos d’odi contra les dones, contra la diversitat, «estic orgullosa que avui Barcelona aculli enormes manifestacions i un centre LGTBI que defineixen la ciutat, volem ser una ciutat de la vida davant de l’odi».

Colau també ha dit que a la ciutat «hi ha un model d’esquerres que volem regular el lloguer i el turisme, que volem aturar l’especulació, fer una economia verda i combatre la contaminació, i hi ha una forces de dretes que volen que manin els de sempre i que Barcelona torni al passat i torni a ser una ciutat en venda al millor postor»

En aquesta línia Colau ha dit que «en les aliances que hem de buscar només podrem defensar el nostre model amb forces progressistes i d’esquerres». I ha més ha afegit: «Em sap greu que a dia d’avui ERC encara prefereixi governar amb PDeCAT o Junt per Catalunya o l’antiga Convergència a la Generalitat i que durant aquests 4 anys no hagi volgut entrar al govern de Barcelona no hagi volgut aprovar els pressupostos més socials a l’Estat».

La cap de llista de BComú també s’ha referit al PSC. «També em sap greu que el PSC segueixi dient que vol pactar amb C’s, amb el senyor Valls a les les elits han anat a buscar a França quan han vist tocats els seus privilegis. Que vol prioritzar un pacte amb Valls i que fins i tot no descarta el PP per tal de fer-nos fora a nosaltres».

I ha finalitzat dient: «No crec que sigui això el que necessita la ciutat perquè Barcelona és profundament progressista i valenta, i espero que puguem liderar aquest govern progressista a partir 26 de maig per consolidar les polítiques valentes que hem començat en aquest mandat».

Barcelona, referent

En aquest sentit, l’escriptor i periodista Owen Jones ha manifestat que «ens enfrontem als mateixos enemics. Durant els últims anys l’ordre social es basava en els beneficis d’uns quants». I a més ha afegit: «Barcelona en Comú i Ada Colau són un far d’esperança per a nosaltres. Ella va triar posar-se del costat dels drets humans».

Jones ha posat en relleu que «hem vist el naixement de l’esperança en gent com Sanders o Ocasio o com els moviments municipalistes a Barcelona, Catalunya i la resta d’Espanya. I ha manifestat: «La lluita és entre nosaltres i ells, hem d’enviar un missatge d’esperança per combatre l’odi que escampa l’extrema dreta i el feixisme».

L’acte també ha comptat amb la presència d’Ernest Urtasun, candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees, i número 3 de la llista estatal d’Unidas Podemos Cambiar Europa; Maria Eugenia Palop, cap de llista de la candidatura Unidas Podemos Cambiar Europa.

En la seva intervenció Ernest Urtasun ha manifestat: «Barcelona és un referent per construir una nova Europa. Aquestes eleccions signifiquen un abans i un després. Ara hem de saber quina Europa volem: si la de Salvini i Orban o la d’Ada Colau i Owen Jones. Volem omplir les urnes de l’exemple de Barcelona per construir l’Europa que volem. Que l’exemple de Barcelona il·lumini Europa».

Per la seva banda, Maria Eugenia Rodríguez Palop ha destacat el paper de Barcelona en Comú en aturar l’anomenada Directiva Bolkestein. Maria Eugenia Rodríguez Palop: «Barcelona ha integrat la perifèria. S’ha d’apostar per les ciutats integrades. Barcelona ha rescatat la memòria democràtica, els espais simbòlics on s’havien instal·lat l’oblit i la mentida institucionalitzada. Lluitarem a Europa perquè ningú es quedi sense drets».

 


Ada Colau /  Barcelona en Comú /