Redacció •  Catalunya •  21/06/2019

CatECP exigeix la paralització de la llei Aragonès

Albiach ha insistit en que “no podem deixar a la voluntat del Govern de torn el blindatge dels serveis públics, i aquesta llei posa el marc legal per a que això sigui possible”

CatECP exigeix la paralització de la llei Aragonès
Catalunya en Comú Podem ha exigit avui en roda de premsa la paralització de la llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a llei Aragonès, davant del risc que obri la porta a la mercantilització dels serveis públics. Així ho ha expressat la presidenta del grup, Jéssica Albiach, que afegit que “ja sabem què passa quan qui vol fer negoci entra en els serveis públics, baixa la qualitat del servei públic i empitjoren les condicions laborals”. La llei en tramitació recull més de 150 serveis d’educació, de salut i de dependència, entre els quals hi ha, per exemple, l’educació infantil de 3 a 6 anys, l’atenció primària en salut o els serveis socials municipals o comarcals, “que en funció de quina és la voluntat del Govern de torn podrien quedar en mans de les empreses”, ha alertat Albiach.

 
La presidenta de CatECP ha destacat la necessitat de “blindar els serveis públics, i això es fa prioritàriament amb la gestió directa”. “I per aquells serveis que ja estan externalitzats, creiem que s’ha de fer amb el tercer sector i l’economia social, comunitària i arrelada al territori”, ha afegit. Albiach ha insistit en que “no podem deixar a la voluntat del Govern de torn el blindatge dels serveis públics, i aquesta llei posa el marc legal per a que això sigui possible”. És per això que “cal paralitzar la llei Aragonès i treballar per fer-ne una prèvia que reguli la via dels convenis i de l’acció concertada, com s’ha fet per exemple al País Valencià o les Illes Balears”, ha concretat.
 
Per la seva part, la portaveu adjunta de CatECP i diputada del grup a la ponència de la llei, Marta Ribas, ha recordat que cap grup parlamentari va presentar una esmena a la totalitat “perquè tots compartim la necessitat de regular aquests serveis”. Ribas ha explicat que CatECP ha proposat esmenes per millorar la llei, com per exemple “que s’inclogui al text la priorització de la prestació dels serveis a les persones per via directa, reduir el pes del preu com a criteri de selecció i millorar els mecanismes de control de qualitat”. “Però estem soles defensant aquestes esmenes, així que l’única opció que tenim ara és paralitzar la tramitació, perquè està anant per camins perillosos”, ha lamentat.

Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /