Redacció •  Catalunya •  13/06/2023

500 persones s’interessen per sumar-se a BComú des del 28M

  • La formació, compromesa amb Yolanda Díaz i la coalició Sumar, organitzarà tres benvingudes d’activistes per a fer front al nou cicle polític i les eleccions generals.
500 persones s’interessen per sumar-se a BComú des del 28M

Barcelona en Comú ha sumat des del 28M 500 persones interessades en formar part del seu cos d’activistes. Amb la intenció de gestionar aquest nou volum de simpatitzants i d’enfortir-se de cara a la nova convocatòria electoral, el partit celebrarà durant les properes setmanes tres actes de benvingudes: el 15, 21 i 29 de juny.

La formació ha registrat un pic de contactes mitjançant els canals habituals, com són els mailings i formularis de participació de persones que volen col·laborar d’alguna manera o altra amb l’espai polític. Aquesta nova força permetrà fer front a la nova convocatòria d’eleccions generals, on els Comuns es presenten dins la coalició Sumar, que integra fins a 16 formacions d’esquerres de tot l’Estat amb la candidatura de Yolanda Díaz.

En aquest sentit, al plenari que l’organització va celebrar aquest dissabte, el diputat al Congrés, Jaume Asens, va posar en valor la força del partit. «Hem de sentir orgull. Barcelona en Comú és l’organització d’esquerres de tot l’Estat que ha aconseguit millors resultats. Malgrat les pressions de tots els lobbies que han fet una campanya ferotge per destruir la imatge de la nostra alcaldessa», va destacar.

D’altra banda, la regidora electa Janet Sanz va recordar que «Barcelona és una ciutat d’esquerres», per continuar assegurant que «els resultats de les eleccions del 28 de maig demostren que la ciutadania vol un govern progressista que segueixi avançant i no retrocedeixi en les polítiques que hem impulsat aquests 8 anys», va dir. Gemma Tarafa, també regidora electa, va fer una crida a l’optimisme en les negociacions per tenir un nou govern progressista a la ciutat: «Empenyerem fins on puguem. Ens ho demanen la ciutadania i les entitats i farem tot el possible».

Els actes de benvinguda que se celebraran aquest mes seran el primer contacte amb l’organització de les persones interessades en formar-ne part. Els esdeveniments formen part del model de mobilització descentralitzat que BComú aplica des d’un any abans de les eleccions municipals. Des d’aleshores s’han celebrat 14 actes d’aquest tipus als quals hi han assistit 415 persones. Aquest model també va propiciar la creació d’un grup d’uns 300 activistes que van participar activament a la darrera campanya electoral i que va portar a terme 250 encartellades i 200 paradetes per tota la ciutat, entre d’altres accions.


Sumar /