Redacció •  Catalunya •  15/05/2023

Ada Colau: «Som la garantia de dir no a l’ampliació de l’aeroport i sí a més Rodalies i transport públic»

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa ha recordat que «si PSC i Junts poden pactar un govern, què ningú dubti que ampliaran l’aeroport» a la tradicional paella del Prat dels Comuns

Ada Colau: «Som la garantia de dir no a l’ampliació de l’aeroport i sí a més Rodalies i transport públic»

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, ha alertat de nou aquest diumenge de l’amenaça que suposaria una victòria de partits que defensen l’ampliació de l’aeroport a les eleccions municipals a tot l’àrea metropolitana. Colau ha apel·lat a la col·laboració entre municipis per aturar-la. «Mijoler i jo, junts, ens vam oposar al pelotazo d’AENA. Van estar a punt d’aconseguir portar 20 milions més de turistes més que a Barcelona no hi caben, van estar a punt de destrossar la Ricarda. Però la nostra lluita va aconseguir impedir-ho», ha dit a la paella de primavera que organitzen els Comuns al Prat de Llobregat. «Si PSC i Junts poden pactar un govern, què ningú dubti que ampliaran l’aeroport», ha afegit.

La candidata ha reivindicat la visió metropolitana també des del municipalisme, des del Parlament, el Congrés i a Europa. «Hem de preservar els nostres espais, per defensar la nostra salut», ha dit davant dels assistents. Colau ha explicat que els Comuns reivindiquen «l’evidència científica. I això vol dir que l’emergència climàtica ja està aquí i que necessitem institucions valentes com el Prat, que sempre ha tingut clar que cal defensar els nostres espais perquè son bens comuns per les properes generacions».

En aquest sentit, ha destacat: «S’ha acabat de formacions com Junts o el PSC que diuen que volen combatre l’emergència climàtica però sense assumir cap mesura que posi en qüestió els especuladors». La solució passa, segons el discurs de l’alcaldessa, per més i millor transport públic: «Som la garantia de dir no a l’ampliació de l’aeroport i sí a més Rodalies».

L’acte, que ha tingut lloc al Parc Nou del Prat, s’ha fet juntament amb l’alcaldable local, Lluís Mijoler; Jéssica Albiach, presidenta d’ECP; Gerardo Pisarello, diputat al Congrés; l’eurodiputat Ernest Urtasun i l’alcaldable de Castelldefels, Candela López. Mijoler ha esmentat la història de lluita veïnal de la ciutat, «lluitant per allò que al Baix Llobregat ningú ens ha regalat». Per això, ha dit, «necessitem la vostra ajuda per seguir transformant els nostres pobles, i barris. Sobretot la nostra àrea metropolitana», ha reblat.

Albiach, per la seva banda, ha anomenat les properes eleccions com «les més decisives de l’última dècada», per alertar també de la «sociovergència que té com a model les autopistes i el ciment». En la mateixa línia de la defensa de polítiques verds, l’eurodiputat Urtasun ha felicitat «les grans transformacions urbanes de Barcelona» i ha dit com seria de diferent la situació del Parc Nacional de Doñana, a Andalusia, «si tingués al costat alcaldes com Mijoler i Colau».

Per garantir tot això, la resta de ponents han fet una crida a la unitat de les esquerres. «Tenim la obligació de llençar un missatge d’esperança al conjunt de Catalunya i l’Estat. El que ens diuen les enquestes és que si anem unides, com es fa aquí, li farem molt de mal a la dreta», ha recordat Gerardo Pisarello. «Avui estem units aquí perquè som la veritable unió de l’esquerra perquè la societat ens ho exigeix i ho hem fet a gairebé tots els pobles de Catalunya», ha defensat Candela López.


Barcelona en Comú /