Carles Mulet: “Con esta Ley de Eutanasia deseamos que, al llegar al final de sus días, todo el mundo pueda morir de una forma digna”
El representante de la coalición valenciana, miembro de las comisiones de Justicia y Sanidad, afirma que era necesario dotarse de “libertad” para poner fin a esta existencia cuando esta solamente pueda vivirse de manera “indigna, sufriendo y sin esperanza”.
Madrid, 10 de marzo de 2021.
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestado durante el debate de la Ley de Eutanasia en el Senado que “la regulación nos hace avanzar como sociedad, contribuye a acabar con el sufrimiento de muchas personas y sus familiares que han soportado en silencio durante años la imposibilidad de poner punto y final a su vida tras años de penurias y ausencia de esperanza”.
Mulet, que ya expuso su posición y la de Compromís en las comisiones de Justicia y Sanidad de las que forma parte, ha enmarcado esta posición en la libertad de poner fin a la existencia “cuando esta solamente pueda vivirse de manera indigna, sufriendo de manera insalvable, cuando hayamos perdido la esperanza, cuando no quede el más mínimo resquicio de esperanza” y ha deseado que “todo el mundo tenga una vida digna, plena, intensa y que, al llegar al final de sus días, todo el mundo pueda hacerlo también de manera digna. Abandonar la vida sin dolor, sin sufrimiento, con toda la dignidad que nos merecemos como personas, como humanos”.
El representante valencianista ha recordado que esta ley regula el papel del equipo médico y los procedimientos ante las solicitudes de las personas “a las que todo lo que le espera de su existencia es dolor y sufrimiento y necesita ayuda para dejar de sufrir” y ha recordado que Compromís incluía en su programa electoral el desarrollo de una Ley de Muerte Digna y de atención sanitaria al final de la vida “lo que supone sin duda un avance social”.
Mulet ha lamentado que, de nuevo, “la derecha española siga a años luz de los estándares europeos y haya decidido votar en contra de estas personas. Quienes votaron en contra de leyes como la de interrupción del embarazo, del tabaco, del matrimonio igualitario o del divorcio, pero que luego han utilizado sin problemas. Ojalá nunca necesiten acudir a estos derechos nuevos de los que nos vamos a dotar a pesar de su posición”.
El valencianista ha tildado estas posturas de “insensibles, crueles y alejadas de los valores cristianos de la caridad, compasión y solidaridad frente al dolor”, una solidaridad que pidieron perdonas como María José Carrasco y Ramón Sampedro “que disponían de excelentes cuidados paliativos, pero querían la eutanasia”.
Para el representante de la coalición valenciana “esta ley es garantista, regula los aspectos más controvertidos y los derechos a esta prestación para ayudar a morir, con una doble garantía y consentimientos”.
LLEI EUTANÀSIA
Carles Mulet: “Amb aquesta Llei desitgem que, en arribar al final dels seus dies, tothom puga morir d’una forma digna”
El representant de la coalició valenciana, membre de les comissions de Justícia i Sanitat, afirma que era necessari dotar-se de “llibertat” per a posar fi a aquesta existència quan aquesta solament puga viure’s de manera “indigna, patint i sense esperança”
Madrid, 10 de març de 2021
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat durant el debat de la Llei d’Eutanàsia al Senat que “la regulació ens fa avançar com a societat, contribueix a acabar amb el patiment de moltes persones i els seus familiars que han suportat en silenci durant anys la impossibilitat de posar punt i final a la seua vida després d’anys de penúries i absència d’esperança”.
Mulet, que ja va exposar la seua posició i la de Compromís en les comissions de Justícia i Sanitat de les quals forma part, ha emmarcat aquesta posició en la llibertat de posar fi a la existència “quan aquesta solament puga viure’s de manera indigna, patint de manera insalvable, quan hàgem perdut l’esperança, quan no quede la més mínima escletxa d’esperança” i ha desitjat que “tothom tinga una vida digna, plena, intensa i que, en arribar al final dels seus dies, tothom puga fer-ho també de manera digna. Abandonar la vida sense dolor, sense patiment, amb tota la dignitat que ens mereixem com a persones, com a humans”.
El representant valencianista ha recordat que aquesta llei regula el paper de l’equip mèdic i els procediments davant les sol·licituds de les persones “a les quals tot el que li espera de la seua existència és dolor i patiment i necessita ajuda per a deixar de patir” i ha recordat que Compromís incloïa en el seu programa electoral el desenvolupament d’una Llei de Mort Digna i d’atenció sanitària al final de la vida “el que suposa sens dubte un avanç social”.
Mulet ha lamentat que, de nou, “la dreta espanyola seguisca a anys llum dels estàndards europeus i haja decidit votar en contra d’aquestes persones. Els qui van votar en contra de lleis com la d’interrupció de l’embaràs, del tabac, del matrimoni igualitari o del divorci, però que després han exercit sense problemes. Tant de bo mai necessiten acudir a aquests drets nous dels que ens dotarem malgrat la seua posició”.
El valencianista ha titllat aquestes postures de “insensibles, cruels i allunyades dels valors cristians de la caritat, compassió i solidaritat enfront del dolor”, una solidaritat que van demanar perdones com María José Carrasco i Ramón Sampedro “que disposaven d’excel·lents cures pal·liatives, però volien l’eutanàsia”.
Per al representant de la coalició valenciana “aquesta llei és garantista, regula els aspectes més controvertits i els drets a aquesta prestació per a ajudar a morir, amb una doble garantia i consentiments”.