Archivo •  Redacció •  Catalunya •  07/01/2019

Mena: “Si ERC vol demostrar que no és la CDC del segle XXI s’ha de comprometre amb la fiscalitat justa i progressiva”

El portaveu de Catalunya en Comú situa el feminisme, la regeneració democràtica i la justícia social com la millor recepta per frenar “el nacionalisme de les pors i les vergonyes” de PP, C’s i Vox.

Mena: “Si ERC vol demostrar que no és la CDC del segle XXI s’ha de comprometre amb la fiscalitat justa i progressiva”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha avisat avui a Esquerra Republicana que “si vol demostrar que no és la CDC del segle XXI s’ha de comprometre amb la fiscalitat justa i progressiva”, perquè “ja hi ha molts partits que defensin els privilegis dels que més tenen”. Així ha respost a les paraules del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, sobre la seva negativa a apujar els trams de l’IRPF a les rendes més altes. Mena ha fet una “valoració negativa” de l’estat de la negociació dels comptes de la Generalitat: “Estem a gener del 2019 i encara no tenim ni una proposta de pressupostos sobre la taula”.

El portaveu dels comuns ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa d’inici del curs polític, en què ha situat el feminisme, la regeneració democràtica i la justícia social com la millor recepta per frenar “el nacionalisme de les pors i les vergonyes” de PP, C’s i Vox. “Hi ha qui vol seguir el camí de la vergonya apel·lant a les frustracions socials, com veiem amb els acords entre PP, Cs i Vox, que abandonen la meitat de la població”, ha alertat. “La millor manera de vèncer” aquest bloc, ha defensat, “és amb el patriotisme dels drets i de les llibertats”.

“El 2018 va ser un any d’esperança gràcies a les mobilitzacions massives del 8M, la victòria democràtica de la moció de censura, la recuperació de l’autogovern robat als catalans i catalanes, i un acord de pressupostos històric entre En Comú Podem, Unidos Podemos i el Govern de l’Estat”, ha resumit Mena. “Aquest 2019 volem fer que l’esperança es converteixi en estructural”, ha afegit, assegurant que els comuns es plantaran a les cites electorals d’enguany “per estendre el canvi” arreu del territori.

En relació a la negociació dels pressupostos de l’Estat, el portaveu ha tornat a interpel·lar ERC, afirmant que és la seva “oportunitat” per demostrar “si és una força progressista disposada a aliances àmplies no només a Catalunya sinó arreu de l’Estat”.

Sobre l’imminent inici del judici al Suprem als líders independentistes empresonats, Mena ha sostingut que Catalunya en Comú “no entendria cap altra sentència que l’absolució dels presos polítics”, i ha explicat que el seu espai polític participarà a les mobilitzacions que es duguin a terme per reclamar-ne la seva llibertat.


Catalunya en Comú-Podem /  CDC /  fiscalidad /