Redacció •  Catalunya •  10/05/2018

Barcelona, Nova York i Jackson reivindiquen la necessitat de teixir una xarxa de Ciutats Sense Por per canviar l’agenda global

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, la regidora de Nova York, Carlina Rivera i Kali Akuno de Cooperation Jackson han dialogat en la Cimera 'Ciutats per a les Persones' a Nova York.

Barcelona, Nova York i Jackson reivindiquen la necessitat de teixir una xarxa de Ciutats Sense Por per canviar l’agenda global

Barcelona, 10.05.2018

Aquest dimarts, Gerardo Pisarello ha participat en un diàleg entre representants de ciutats transformadores en l’acte, «People’s Cities: A Summit», coorganitzat per l’Urban Democracy Lab de la Universitat de Nova York i la Deutsches Haus.

L’acte ha sigut moderat pel periodista de Democracy Now, Juan González, un dels principals experts en municipalisme als EEUU i autor del llibre ‘Reclaiming Gotham’ sobre com els moviments de base van fer possible la victòria electoral de l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio. González ha constatat que «les polítiques engegades a Barcelona són ja observades com una referència tant als EUA com a altres indrets del món«.

En la seva intervenció, Pisarello ha valorat la potència del treball en xarxa entre ciutats, constatant que «cada cop que un projecte transformador accedeix a un govern municipal, es reforça el municipalisme rebel arreu del món. Junts podem posar a l’agenda global assumptes com el dret a la ciutat o la lluita contra la gentrificació.»

La trobada ha sigut l’ocasió per enfortir els vincles entre Barcelona i dos dels governs municipalistes referents dels Estats Units: Nova York i Jackson. En aquest sentit, hi ha participat Kali Akuno, col·laborador de l’actual alcalde de Jackson, Mississippi, Chokwe Antar Lumumba, i la regidora del districte 2 de Nova York, Carlina Rivera, qui ha destacat la importància de la trobada municipalista ‘Ciutats Sense Por’ organitzada per Barcelona En Comú el juny del 2017.

Tots tres han posat èmfasi en la importància de que els ajuntaments comptin amb moviments socials forts que reclamin, impulsin i defensin polítiques transformadores des de fora de les institucions.

Barcelona En Comú, Cooperation Jackson i el Working Families Party de Nova York són tres de les organitzacions que recull el mapa global Fearless Cities presentat per Barcelona En Comú el mateix dimarts.

 


Barcelona en Comú /