Redacción •  Catalunya •  14/01/2019

Mena: «Si Torra eludeix la responsabilitat de dirigir el país, ERC no es pot fer invisible»

El portaveu de Catalunya en Comú interpel·la als republicans per a que recondueixin la deriva d’un "Govern sense rumb".

Mena: «Si Torra eludeix la responsabilitat de dirigir el país, ERC no es pot fer invisible»
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha insistit aquest matí en la necessitat que Catalunya tingui uns pressupostos propis: «Catalunya no pot continuar a la deriva per culpa d’un Govern sense rumb; per culpa d’un president que està desautoritzat pel seu propi partit i per un vicepresident que sembla que no vulgui evitar el naufragi del Govern». En aquesta línia, Mena ha interpel·lat als republicans: «Si Torra eludeix la responsabilitat de dirigir el país, ERC no es pot fer invisible». «ERC ha reconduir la deriva d’aquest Govern, però no sent una mala còpia de Convergència, sinó des dels valors de la igualtat, la fraternitat i la justícia social», ha detallat el portaveu. Així, ha lamentat les paraules d’Aragonès en que demanava una mesa de negociació bilateral amb Pedro Sánchez per parlar dels Pressupostos Generals de l’Estat. «Per què ERC vol una mesa amb Sánchez però està bloquejant un possible acord amb les forces catalanes que també volem uns pressupostos socials per a Catalunya», ha preguntat.
 

 
Mena també ha valorat el missatge que va donar Pedro Sánchez el passat dissabte en la seva visita a Catalunya: «no és suficient, però és un primer pas». «Trobar una sortida política a la situació a Catalunya i garantir millores socials no són incompatibles, al contrari. Hi ha un ampli consens per a acabar amb la situació dels presos polítics i també amb la precarietat laboral», ha dit el portaveu a tall d’exemple. A més, ha demanat a Sánchez que «dediqui tots els esforços a parlar amb les forces catalanes per aconseguir els suports necessaris per als PGE, i no amb PP i C’s, que són incompatibles amb les mesures que inclou l’acord de pressupostos que tenim amb el govern socialista». Així mateix, el portaveu també ha remarcat que els PGE «són una prova de foc per a que ERC i PDeCat demostrin que són capaços d’aliances més amples que les de si mateixos».
 
En començar la roda de premsa, Mena ha condemnat les agressions masclistes i homòfobes que han tingut lloc aquest cap de setmana. «Des de Catalunya en Comú no farem ni un pas enrere en la lluita contra les violències masclistes», ha avisat. En aquest sentit, i tenint en compte que aquesta setmana tindrà lloc la «investidura del triple govern de la dreta a Andalusia», el portaveu ha preguntat a Cs: «quants drets ens costaran les cadires que Cs ha pactat a Andalusia? Exigim a Arrimadas que expliqui la lletra petita d’aquest acord, perquè ningú es creu que el que han pactat no afectarà al que fa ella a Catalunya». Representants de Catalunya en Comú assistiran a les diferents concentracions convocades per demà en suport de les dones d’Andalusia.

Catalunya en Comú-Podem /  Joan Mena /