Redacció •  Catalunya •  14/04/2020

La cobdícia dels beneficis posa en risc a milers de treballadors

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.

La cobdícia dels beneficis posa en risc a milers de treballadors

Avui prop d’un milió de treballadors i treballadores catalanes tornaran a la feina, amuntegats en transports públics i treballant en entorns que no disposen de material preventiu protector. Des de la CGT de Catalunya tenim molt clar que aquesta decisió comportarà una gran quantitat de nous contagis i morts evitables. I hi han responsables.

Ara que l’epidèmia estava en camí de perdre força, es prioritza l’economia i els beneficis empresarials a la vida. Aquesta vegada li han posat vestit de «reactivació econòmica». Entre la patronal, CCOO i UGT i els governs, ens volen vendre que anar a treballar seguint unes recomanacions que no són d’obligat compliment i que per tant no es portaran a terme en la majoria de casos, ja ens immunitza dels 4000 positius diaris.

Observem una completa sincronia de CCOO i UGT amb governs i patronals. Primer aplaudint la mesura del ‘permís retribuït recuperable’ que suposarà posar en mans de les empreses 72 hores de la vida personal de milions de treballadors i treballadores. Després, en un pacte acordat amb la Generalitat i patronals catalanes per a la “reactivació econòmica” que en el millor dels casos no serveix per res, al ser simples recomanacions, i en el pitjor mostra l’aposta d’aquestes organitzacions per col·laborar en flexibilitzar encara més la mà d’obra. Nosaltres. Només hi falta un llaç vermell.

Es dona per bó l’eliminació de la capacitat que teníem els sindicats per aturar la producció en empreses que incomplissin la normativa de prevenció per COVID19 via l’article 21. Denunciem la col.laboració de la Generalitat que no ha contestat al nostre requeriment per saber quin protocol d’inspecció sanitària a empreses hauria d’estar activat com a alternativa, segons les competències que tenen assignades.

Des de la CGT de Catalunya estem en contra del «sindicalisme» que col·labora amb els empresaris, no hi compartim cap espai comú d’interessos. Empreses i multinacionals voldran assegurar els seus guanys i nosaltres hem de fer-hi front per no pagar l’enèsima Crisi. Des de la CGT seguirem combatent ERTOs sense sentit, exigint l’aturada de producció, de forma general i empresa a empresa, per posar la vida dels i les treballadores i les seves famílies al centre.

Finalment, fem una crida a la classe treballadora catalana a organitzar-se col·lectivament en sindicats que no col·laborin amb patronals i governs. Estem en moments molt durs, però després vindrà el moment en que ens voldran fer pagar la factura, la cobdícia no té límits; cal triar bàndol, el que prioritza la defensa dels nostres interessos, o el que simplement voldrà mantenir la seva quota de poder i sortir a la fotografia.

 


CGT Catalunya /