Redacción •  Catalunya •  20/12/2017

Xavier Domènech: “El 21-D s’escull entre restauració del que ha fracassat o canvi”

El cap de llista de CatECP adreça un missatge a Carles Puigdemont en l’acte final de campanya: “Quan vas decidir el que vas decidir a Palau vas deixar de governar per tots. I frustrant una meitat de Catalunya i decepcionant l'altra no vas governar ni pels independentistes”.

Xavier Domènech: “El 21-D s’escull entre restauració del que ha fracassat o canvi”

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha afirmat avui a l’acte final de campanya aquest 21-D només hi ha dues possibilitats: “O la restauració d’allò que ha fracassat, del bucle. o nosaltres. O Puigdemont o nosaltres. O un país amb la seva gent o un país buit de la seva gent”. Per això, ha avisat que quan més gran sigui la força de Catalunya en Comú – Podem, “més gran serà el govern de tots i totes. Un govern del poble, per a tot el poble”. “El 21D s’escull entre restauració o canvi”, ha resumit.

Domènech s’ha dirigit a Carles Puigdemont: “Quan vas decidir el que vas decidir a Palau vas deixar de governar per tots. I frustrant una meitat de Catalunya i decepcionant l’altra no vas governar ni pels independentistes”. Front això, ha assegurat que el seu “serà un govern no només per desbloquejar, sinó per construir aquest país com es mereix, amb major autogovern, amb drets socials, per acabar d’una vegada amb la gran lacra de la desigualtat.

En un acte al Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet que ha comptat amb la participació del Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres membres de la candidatura, Domènech ha dirigit un “agraïment immens a tots els companys de tota Espanya” que han estat presents avui al tancament de campanya, amb la direcció de Podemos al complet. I els ha adreçat un compromís: “El 21-D canviarem Catalunya, per ajudar després a canviar tota Espanya”

Pablo Iglesias: “CatECP es l’única garantia per les classes populars”

Pablo Iglesias ha defensat la candidatura que encapçala Xavier Domènech com “l’única garantia per a les classes populars” i “l’única opció per la gent d’esquerres”. Iglesias ha lligat també el futur d’Espanya al que passi el proper 21 de desembre a les eleccions catalanes: “Si no fem fora al PP no hi haurà sobirania per ningú, ni a Catalunya ni a la resta de l’Estat”.

Acompanyat per l’executiva en ple de Podemos, ha assegurat que per a la seva formació és “un orgull defensar a tots els racons d’Espanya la dignitat i els drets de Catalunya”. “S’ha parlat molt del que significa ser espanyol, català o revolucionari, però el que calen són menys banderes i menys tuits i més feina pels més desfavorits com la que fa l’Ajuntament de Barcelona”, ha assegurat, alhora que ha criticat l’actuació del Pdecat: “Sembla que s’han fet d’esquerres, però és mentida, perquè després pacten amb el PP per aprovar el decret de l’estiba, per fer a Pastor presidenta del Congrés o no donen suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy”. Iglesias també ha atacat l’actuació del Rei Felip VI després dels fets de l’1 d’octubre i l’ha titllat de “barbaritat”. “Qui no entengui que Espanya és plurinacional no entén què és Espanya. El futur d’Espanya ha d’estar més enllà de monarquies hereditàries” ha afirmat.

Colau: “Hem vingut a recosir el que altres han trencat”

Al seu torn, Ada Colau ha assegurat que “les banderes de l’habitatge, de la sanitat, de l’ecologia, de la transparència, dels drets socials i de les llibertats” que han “portat a l’Ajuntament de Barcelona”, “les portarem a la Generalitat amb el Xavi com a president”. “Hem vingut a recosir el que altres han trencat. A recuperar l’autogovern, no a perdre’l. A aconseguir no només reactivació econòmica, sinó que arribi a les majories. I a prioritzar d’una vegada per totes els drets socials i fer el que estem fent a l’Ajuntament de Barcelona, líder en inversió social en tot l’Estat”, ha exposat Colau.

Colau ha denunciat que és a “les elits” a qui els hi l’interessa “que el nostre poble estigui dividit en dos blocs enfrontats”, perquè “es volen mantenir en el poder inclús en contra dels interessos del poble que diuen representar”. Davant d’això, ha reivindicat la posició de Catalunya en Comú – Podem: “Ens hem mullat més que ningú perquè hem mantingut la bandera de la unitat popular”. “Hi ha majories socials progressistes a Catalunya que mereixen una altra representació al Govern”, ha conclòs.

A l’acte final de campanya també hi han participat la número 2 de Catalunya en Comú – Podem, Elisenda Alamany; la número 4, Marta Ribas, i el politòleg i numero 82 de la candidatura, Vicenç Navarro. El míting ha començat amb la intervenció de la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, que ha interpretat la cançó de Nina Simone “Ain’t Got No, I Got Life’.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /