Redacción •  Catalunya •  26/04/2019

Asens: «A l’únic que li pot ser útil el vot al PSOE és a Rivera per acabar sent vicepresident»

El candidat d’En Comú Podem vol arribar al Govern perquè “la desigualtat deixi de tenir rostre de dona i perquè el rostre de dona sigui el rostre del futur i de l’esperança”.

Asens: «A l’únic que li pot ser útil el vot al PSOE és a Rivera per acabar sent vicepresident»

“El PSOE diu que és el partit del vot útil. Però el vot útil per qui?”, s’ha preguntat el candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens. “El PSOE és el vot útil de les grans empreses de l’Ibex 35, de la banca, dels fons d’inversió, el vot útil per fer Rivera vicepresident del Govern”, ha denunciat.

Asens ha afirmat que el PSOE no respon si pactarà amb Ciutadans perquè “és el pacte que volen”. “Si nosaltres no guanyem les eleccions a Catalunya hi haurà un pacte amb Ciutadans perquè ja ho han fet en el passat”, ha advertit el candidat d’En Comú Podem.

En un acte sobre Feminismes celebrat a Badalona, Asens ha afirmat que el 8 de març li “marca el camí” i per això En Comú Podem proposa “una reforma del Codi Penal perquè només sí sigui sí i evitar que es repeteixin sentències com les de La Manada”.

“Volem governar per crear un Ministeri de Feminismes per acabar amb la bretxa salarial. Volem governar perquè la desigualtat deixi de tenir rostre de dona i perquè el rostre de dona sigui el rostre del futur i de l’esperança”, ha afirmat Asens.

Per la seva banda, la número 3 per Barcelona de la candidatura, Mar García, ha centrat la seva intervenció en “les que ens cuiden”: “vull parlar de les dones migrants que sostenen les nostres vides, elles són la columna vertebral del país”. Malgrat això, García ha lamentat que “són tan invisibles que ni tan sols tenen drets”. I ha afirmat que “un govern que no cuida a la seva gent és un govern en fallida”. Per això, la candidata ha explicat que En Comú Podem aprovarà una llei d’estrangeria “per donar tots els drets a aquestes dones que fan que el país tiri endavant”.

A més, ha recordat que “el sufragi universal no existeix encara, aquest 28 d’abril 5 milions de persones migrants, el 10% de la població, no podrà votar”. Per això, En Comú Podem proposa “reformar la LOREG per blindar el dret de vot de tothom, també el de dones i homes migrants.


En Comú Podem /  Jaume Asens /