Redacció •  País Valencià •  11/09/2024

Compromís denuncia que la responsable d’una trama de teràpies homòfobes coordina l’educacio afectivosexual de 60 centres educatius diocesans

Baldoví: “És una autèntica trama i cal assegurar que les escoles siguen espais segurs per a tot alumnat i que s’eliminen estes tortures psicològiques pròpies d’una secta ”

La coalició presenta el portal “No estem malaltes.com”, on es demana col·laboració a la ciutadania per a denunciar estes teràpies inhumanes i ajudar a les víctimes que les han patides.  

Compromís denuncia que la responsable d’una trama de teràpies homòfobes coordina l’educacio afectivosexual de 60 centres educatius diocesans

El síndic Joan Baldoví i el portaveu de polítiques LGTBI de Compromís a Les Corts, Francesc Roig han presentat un “nou cas extremadament greu de promoció de teràpies de conversió homòfobes exercides sobre menors desprotegits i assetjats per considerar-los malalts per la seua orientació sexual”. 

Els representants de Compromís han denunciat que Lourdes illán, una persona que practicava teràpies homòfobes a través de l’organització “Verdad y Libertad” almenys fins 2020,  coordina actualment el programa d’educació afectivosexual de 60 col·legis diocesans i és la responsable de formació per al professorat sobre educació afectivosexual en la Fundació San Vicente Mártir. També imparteix xerrades i tallers en col·legis religiosos i parròquies en els quals vincula l’homosexualitat a la immaduresa”.

“És una autèntica trama i cal assegurar que les escoles siguen espais segurs per a tot alumnat i que s’eliminen estes tortures psicològiques pròpies d’una secta”, ha dit Baldoví.

“Compromís va denunciar fa uns dies un cas i el Govern de Mazón es manté en silenci i sense actuar. Exigim que la Conselleria d’Educació actue contundentment”, ha destacat Joan Baldoví i ha continuat: “El nostre diputat Francesc Roig ha rebut amenaces per xarxes socials i el Govern Valencià tampoc ha mostrat cap tipus de solidaritat”. 

Actuacions de Compromís

“Són persones perilloses, es tracta d’una tortura pròpia d’una secta i al conseller Rovira, si no li consta, que no se preocupe, li enviarem tota la informació de la qual disposem, perquè és molt greu el que està passant i més greu és que no estiga fent res des del seu departament”, ha asseverat Francesc Roig.

D’altra banda, Compromís va sol·licitar fa setmanes la creació d’una Comissió d’investigació a Les Corts i “és imprescindible dur-la a terme per arribar fins al fons de l’assumpte i acabar amb esta trama homòfoba”, ha afegit el diputat de Compromís. 

Així mateix, la coalició valencianista ha creat el portal web noestemalaltes.com / noestamosenfermas.com , que aporta informació sobre les organitzacions i els responsables d’estes pràctiques i cursos. També disposa d’un canal de col·laboració ciutadana perquè qualsevol persona es puga posar en contacte per poder ajudar a les víctimes que han sofert estes pràctiques, amb tractament completament confidencial i per a seguir destapant estos fets reiteratius.

DOSSIER NO ESTEM MALALTES


Homofobia /