Redacción •  Catalunya •  02/06/2024

PACMA: «tenim el vent a favor per a arribar a Brussel·les, i el següent pas serà el Congrés»

  • PACMA tria Catalunya com a seu del seu acte de campanya «pel seu compromís amb els drets dels animals i el medi ambient».
PACMA: «tenim el vent a favor per a arribar a Brussel·les, i el següent pas serà el Congrés»

El Partit *Animalista Amb el Medi Ambient – *PACMA ha celebrat aquest dissabte el seu acte de campanya previst en la Plaça del Diamant (Barcelona), comptant amb la presència de la candidata al Parlament Europeu, Cristina García, el president estatal, Javier *Luna, la portaveu, Yolanda Morales, i el portaveu del partit a Catalunya, Iván Guijarro.

La formació política *animalista i mediambiental ha fet al·lusió al llarg de l’esdeveniment a la gran possibilitat que es remena d’obtenir un eurodiputat el pròxim 9 de juny en els comicis europeus. Asseguren que obtenir representació a Europa els “obriria les portes” a les administracions espanyoles en unes pròximes eleccions nacionals.

García, en el seu discurs, ha declarat que «tenen el vent a favor» rumb a Brussel·les, però que «no es queden aquí». Afirma que «serà només el primer pas d’un camí molt llarg, que obrirà les portes a *PACMA a les altres institucions espanyoles, als mitjans de comunicació i ens donarà la posició que mereixem, tot això per a arribar finalment al Congrés dels Diputats» on, sostenen «defensaran els drets dels animals i el medi ambient, perquè ja és hora que algú ho faci».

Lluna, per part seva, afirma que «estem davant una nova realitat social en la qual els animals formen part de la nostra família, i el Partit *Animalista és l’únic que es preocupa per això». El president anuncia que estan desenvolupant proposades per a afavorir a aquelles persones que conviuen amb animals.

Paraules subscrites per la portaveu, Yolanda Morales, que ha ressaltat el “mèrit” del partit, fins i tot de manera extraparlamentària durant els últims 20 anys, havent aconseguit que, a Espanya, es “parli d’animals”. Apunta que “pots votar o no al Partit *Animalista, però conèixer-nos, ens coneixes”.

Finalment, Guijarro ha apel·lat al fet que «*PACMA és la garantia per a una convivència bona entre animals i persones i medi ambient».

La formació política podria aconseguir l’anhelat europarlamentari el pròxim 9 de juny, ja que en aquest procés electoral no existeix barrera percentual mínima i tots els vots tenen el mateix valor en ser Espanya una circumscripció única.


elecciones europeas /