Redacció •  Catalunya •  02/07/2024

Els Comuns insten al Parlament a determinar possibles sancions als diputats de VOX per irregularitats i incompatibilitats en el cobrament de sobresous

El portaveu David Cid sol·licita la constitució urgent de la Comissió de l’Estatut dels Diputats per dictaminar les irregularitats en les factures com a autònom al grup parlamentari del portaveu Joan Garriga i els sobresous del president Ignacio Garriga i els diputats Macián i Acosta.

Els Comuns insten al Parlament a determinar possibles sancions als diputats de VOX per irregularitats i incompatibilitats en el cobrament de sobresous

El grup parlamentari dels Comuns ha demanat al Parlament determinar i, si escau, sancionar les irregularitats i incompatibilitats de diversos diputats de VOX al Parlament. El portaveu David Cid ha sol·licitat la constitució urgent de la Comissió de l’Estatut dels Diputats. L’objectiu és que la comissió dictamini, d’acord amb les atribucions que li atorga l’article 64 del Reglament del Parlament, les possibles incompatibilitats en la declaració d’activitats d’alguns diputats del partit d’ultradreta i les presumptes irregularitats en la gestió de la subvenció que reben com a grup parlamentari.

Concretament, el grup parlamentari dels Comuns demana conèixer en detall les factures del portaveu del grup Vox, Joan Garriga, que factura com a autònom per dur a terme tasques del propi grup, així com el president Ignacio Garriga i els diputats Sergio Macián i Manuel Acosta, que declaren un sobresou per tasques de direcció del grup parlamentari. Aquesta denúncia dels Comuns s’afegeix a la reclamació del partit el passat 20 de juny per convocar una Mesa Ampliada per conèixer les despeses irregulars d’Ignacio Garriga i determinar les sancions corresponents per les despeses personals que el líder ultradretà va passar al grup del partit.

Sol·licitud dels Comunsa


Vox /