Redacció •  Catalunya •  03/08/2024

Es presenta la Comissió Ciutadana de Seguiment del pacte de forces parlamentàries democràtiques contra l’extrema dreta

  • Ecologistes en Acció de Catalunya tindrà una representant en la Comissió, per a revisar si els partits compleixen el pacte en l’àmbit de les polítiques ambientals, especialment.
Es presenta la Comissió Ciutadana de Seguiment del pacte de forces parlamentàries democràtiques contra l’extrema dreta

El 8 de maig de 2024, cinc forces polítiques —Comunes Sumar, CUP, Esquerra Republicana, Junts+ i PSC— van signar el pacte proposat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), la plataforma àmplia contra l’extrema dreta, per a barrar el passo a l’extrema dreta dins del parlament.

El pacte ja ha donat fruits, amb la seva aplicació durant la formació de les primeres comissions parlamentàries aquest 17 de juliol.

Els termes del pacte incloïen la creació d’una comissió de seguiment, formada amb persones reconegudes de la societat civil, que té la funció de vetllar per la seva aplicació efectiva. El fet d’incloure aquesta forta representació de la societat civil li dona a la comissió la capacitat d’intercedir de manera no partidista, i respondre a possibles incompliments o malentesos entre els partits signants.

Cal aclarir que aquesta Comissió Ciutadana de Seguiment és diferent del grup de treball que es planteja crear dins del Parlament per a treballar l’aplicació del pacte de manera més quotidiana.

La comissió ciutadana inclou persones del nucli de coordinació de UCFR, així com un diputat o diputada de cada força parlamentària adherida al pacte, a més de les representants de la societat civil, en què se situa Ecologistes en Acció de Catalunya.

La composició de la comissió reuneix “un grup molt potent i divers, de molt de prestigi” segons afirmen Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.


antifascismo /