Redacció •  Catalunya •  05/10/2021

Aina Vidal, sobre l’acord en la llei d’habitatge: «Per fi el PSOE ha entrat en raó»

La portaveu d’ECP celebra que «el PSOE hagi entès que perquè la recuperació sigui justa, una Llei d’Habitatge que reguli els preus dels lloguers és imprescindible».

Aina Vidal, sobre l’acord en la llei d’habitatge: «Per fi el PSOE ha entrat en raó»

Aina Vidal, portaveu d’En Comú Podem, ha celebrat aquest dimarts l’acord entre el PSOE i Unidas Podemos per a dur a terme una llei d’habitatge que limiti els preus dels lloguers en zones tensionades. «Portem molt temps dient que perquè la recuperació sigui justa, perquè els Pressupostos siguin justos, una Llei d’Habitatge que reguli els preus dels lloguers era imprescindible. La societat ho demanava, la ciutadania ho necessitava i sembla que finalment el PSOE ha entrat en raó», ha afirmat la diputada.

Vidal ha celebrat que el PSOE hagi entès que «les demandes de la societat civil en aquesta matèria no podien quedar fora de l’acord de pressupostos» i que s’hagi imposat finalment «el sentit comú».

D’altra banda, la portaveu d’En Comú Podem ha criticat el fitxatge de Miguel Carmona per Iberdrola i ha qualificat de «vergonyós, indecent i immoral» acceptar un càrrec en una empresa energètica just quan aquestes companyies estan fent un «xantatge pirata» al Govern i a la ciutadania. «Més que una punyalada al Govern és una descaradura als espanyols i el missatge és clar: només importa la pasta», ha denunciat.

Precisament per a evitar «noves situacions vergonyoses», ha dit Vidal, el Grup Confederal registrarà una Proposta de Llei per a prohibir les portes giratòries que inclourà un codi de conducta vinculant i contemplarà sancions per als casos més greus. A més, Vidal ha demanat a la resta de partits que treballin conjuntament per un Pacte Anti-portes giratòries: «La política ha de respondre. Aquest país ha canviat i el que abans era normal, avui ha de ser per a tots i totes intolerable», ha conclòs.


En Comú Podem /