Redacció •  Catalunya •  05/10/2021

David Cid: “Catalunya no pot perdre el tren de la mobilitat del futur”

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha reiterat l’aposta per la gestió de Rodalies des de la Generalitat.

David Cid: “Catalunya no pot perdre el tren de la mobilitat del futur”

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat fent una valoració sobre la vaga que estan duent a terme els treballadors de Renfe.

En primer lloc, el portaveu ha manifestat tot el suport als treballadors i treballadores participants, “és de sentit comú i que seria positiu per tothom: augmentar el nombre de maquinistes per poder oferir el servei en millors condicions”.

En segon lloc, ha fet referència a la gestió de Rodalies, “aquesta vaga ens interpel·la a tots per què demostra la necessitat de poder gestionar les Rodalies des de la proximitat. Un traspàs que volem que sigui ja”, ha afirmat el portaveu i ha afegit “però amb una condició: el traspàs ha de servir per millorar el servei, en cap cas per empitjorar-lo. I en aquest sentit creiem que cal un compromís de la Generalitat per garantir les mateixes condicions laborals que els treballadors i treballadores ja tenen ara” ha puntualitzat.

En aquest sentit, David Cid ha afirmat que aquesta qüestió ha de ser una prioritat pel Govern, entenent que Rodalies és un dels serveis públics més utilitzats pels catalans i catalanes i la necessitat de deixar enrere inversions faraòniques que no responen a les necessitats de la ciutadania com l’ampliació de l’aeroport. “Ara mateix, millorar Rodalies és fer el que els catalans necessiten, en canvi, ampliar l’aeroport és fer el que els inversors d’AENA necessiten. La diferència entre millorar les Rodalies o ampliar l’aeroport està en qui se’n beneficia” ha dit Cid i ha posat el focus en la planificació de les infraestructures.

El pla de Rodalies actual preveu invertir 6.300 milions a la xarxa ferroviària catalana en els propers 10 anys, “una bona notícia que el pla contempli augmentar l’oferta de trens un 58% i crear 120 quilòmetres de noves vies i 10 noves estacions”, ha puntualitzat el portaveu i ha afegit “creiem que és necessari que la Generalitat s’incorpori a l’Oficina de Coordinació del Pla de Rodalies 2020- 2030 per tal de garantir el correcte desplegament del conjunt d’inversions previstes en el mateix”. El portaveu ha acabat la seva intervenció valorant les mancances en matèria de mobilitat per part de la Generalitat i assenyalant l’oportunitat de corregir-ho, “millorar Rodalies és el millor favor que el Govern podria fer als catalans. Catalunya no pot perdre el tren de la mobilitat del futur”.

 


En Comú Podem /