Redacción •  Catalunya •  08/07/2023

Aina Vidal: “Si governem amb més força, mai permetrem que el PSOE apugi l’edat de jubilació”

  • Gerardo Pisarello: “SUMAR – En Comú Podem és l’única força capaç d’evitar que governi la dreta i d’obligar el PSOE a anar més enllà del que ja hem arribat“.
Aina Vidal: “Si governem amb més força, mai permetrem que el PSOE apugi l’edat de jubilació”

La candidata de SUMAR – En Comú Podem, Aina Vidal s’ha compromès a no apujar l’edat de jubilació, tal com ha dit que estudiaria el PSOE, i que la seva proposta és de baixar-la a les professions més precàries. Ho ha dit en un acte celebrat a Santa Coloma de Gramenet que ha defensat la ‘Catalunya dels barris’ i que comptat també amb les intervencions del número dos de la candidatura, Gerardo Pisarello, de la regidora de Badalona Aïda Llauradó i la presentació del líder de l’espai a la localitat Antonio Molina. Vidal ha començat la seva intervenció indicant que els vents han canviat i que, gràcies a SUMAR, “s’ha obert el camí de la remuntada i ara s’està parlant de tot allò que importa” i, davant d’un resultat que es preveu molt ajustat, “el vot decisiu es diu SUMAR – En Comú Podem”.

La diputada barcelonina s’ha referit a la proposta del Cercle d’Empresaris d’apujar l’edat de jubilació fins als 70 anys i que el PSOE ho vegi com ‘una proposta a estudiar’: “És molt perillós i no ho permetrem. Si governem amb més força, mai permetrem que el PSOE apugi l’edat de jubilació”. De fet, Vidal ho té clar: “no només no volem apujar l’edat, sinó que volem baixar l’edat a totes les professions més precàries”.

Per a la cap de llista, al debat d’avui de RAC1 i La Vanguardia ha quedat clar que “només hi ha dues opcions, continuar avançant o tornar al passat, o PP-VOX o SUMAR i PSOE”, però que, tot i que la dreta i la ultradreta només volen un país en contra, “això va de nosaltres, dels problemes de Catalunya i les necessitats de la gent”. Davant uns reaccionaris que “odien a la gent de Catalunya i la seva cultura, els drets LGTBI, la pujada de l’SMI o la reforma laboral i que no tenen cap proposta, nosaltres proposem un país a favor”, ha explicat Vidal. “A favor teu, a favor de més drets, de millors salaris i de la nostra llengua. A favor de Catalunya”, ha afegit.

Vidal també ha retret que alguns partits hagin donat per perdudes les eleccions, cosa que és “abandonar Catalunya”, mentre que SUMAR – En Comú podem surt a guanyar-les i ha explicat que defensar Catalunya: “no és fer un front amb qui ha permès que l’extrema dreta governi a Ripoll, construir macrocasinos, ampliar l’aeroport o votar contra la reforma laboral, sinó apostar pel diàleg, per barris més verds i respirables o que tinguem l’atur més baix des de fa una dècada”. Defensar Catalunya “passa per tenir un nou Govern d’esquerres a Espanya on nosaltres tinguem més força per a conquerir més avenços”. I és que per Aina Vidal “cap votant progressista té més por de Yolanda Díaz que d’Abascal”.

La diputada ha defensat que SUMAR – En Comú Podem governa per la Catalunya popular: “Governem per la Catalunya dels barris, la dels repartidors i treballadores que ja no són falsos autònoms, de les treballadores de la llar que ara tenen drets, del contracte indefinit que milers de persones han signat gràcies a la Reforma laboral, per passar de l’economia de les dades a la de les persones i pel bo d’hipoteques per alleujar a un milió de llars o per mantenir la rebaixa del transport públic”.

Per la seva banda, el número dos de la candidatura, Gerardo Pisarello, ha recalcat que la proposta econòmica del PP i VOX no té “ni una sola mesura positiva per als joves o per la gent de classe humil”, perquè “proposen retallar els impostos als més rics i privatitzar allò públic”. Davant d’això, les forces d’esquerra “no poden jugar i qui ho faci cometrà una irresponsabilitat enorme”. I és que per Pisarello, “SUMAR – En Comú Podem és l’única força en condicions d’evitar que governi la dreta i d’obligar el PSOE a anar més enllà del que ja hem arribat“. La regidora de Badalona Aïda Llauradó ha fet una defensa de la llibertat a la cultura a la seva intervenció: “Davant d’un PP i un VOX reaccionaris, nosaltres defensem l’alegria i la llibertat creativa”.


Sumar /