Redacció •  Catalunya •  09/07/2024

Colau: “Em comprometo a viatjar a territoris palestins si la meva presència és útil per defensar els Drets Humans”

L’alcaldessa de Barcelona 2015-23 i líder de Comuns ha participat a la Conferència ‘Defensar Palestina’ organitzada per l’Ajuntament de Ramallah, juntament amb Francesca Albanese i Luisa Morgantini. Colau ha avisat: «La causa palestina és la causa de la humanitat. Si permetem que Israel continuï violant la llei internacional, els DDHH i els acords de l’ONU, demà no hi haurà cap país segur al món”.

Colau: “Em comprometo a viatjar a territoris palestins si la meva presència és útil per defensar els Drets Humans”

L’alcaldessa de Barcelona 2015-23 i líder de Comuns, Ada Colau, ha participat avui a la Conferència ‘Defensar Palestina’ organitzada per l’Ajuntament de Ramallah, a Cisjordània, juntament amb la relatora especial de les Nacions Unides, Francesca Albanese, l’exvicepresidenta del Parlament Europeu, Luisa Morgantini i l’ex-governador de la regió, Mahmoud Aloul, entre d’altres ponents. La intervenció de Colau, que s’ha centrat en explicar com els municipis poden treballar també per la pau i prendre la iniciativa contra el genocidi, ha conclòs amb un anunci per part de l’exalcaldessa de Barcelona: “Em comprometo a viatjar als territoris palestins si la meva presència és útil per defensar els Drets Humans. Compteu amb mi!”.

Entre d’altres qüestions, Colau ha explicat a través de videoconferència que, quan els estats occidentals no responen, la ciutadania pot encara actuar, i ha posat Barcelona com exemple: “Barcelona va ser la primera ciutat i institució espanyola en suspendre relacions amb Israel. Com alcaldessa de Barcelona, el febrer de l’any passat vaig donar resposta a una petició ciutadana per denunciar l’apartheid i, a dia d’avui, Barcelona manté aquesta suspensió”. A més, ha explicat que “els estudiants de les universitats barcelonines han aconseguit que s’interrompin els acords amb empreses israelianes” i que “l’abril passat vam participar a la Freedom Flotilla per trencar el setge a Gaza, tot i que el govern d’Israel ho va impedir. Però no ens rendirem”, ha volgut subratllar Colau, que ha afegit que “la causa palestina és la causa de la humanitat: si permetem que Israel continuï violant la llei internacional, els Drets Humans i els acords de l’ONU, demà no hi haurà cap país segur al món”.


Ada Colau /