Redacció •  Catalunya •  11/10/2023

Jordi Martí: “Aquest és un pressupost tímid que vol acontentar tothom i no acontentarà ningún”

  • El portaveu del Grup Municipal de BComú lamenta grans absències als pressupostos com ara la Taxa Amazon, les antenes telefòniques o l’IBI dels grans tenidors, que podrien incrementar el pressupost municipal fins als 4.000 milions.
Jordi Martí: “Aquest és un pressupost tímid que vol acontentar tothom i no acontentarà ningún”

El portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, Jordi Martí, ha valorat la proposta de pressupostos pel 2024 presentada ahir pel PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Uns pressupostos que, tot i incrementar la fiscalitat al turisme, queden molt lluny de la proposta de quasi 4.000 milions que feia Barcelona en Comú el passat dilluns.

Segons ha explicat Martí, “aquest és un pressupost tímid que vol acontentar tothom i no acontentarà ningú”, i ha ampliat: “la projecció de números d’ahir demostra una incapacitat manifesta de respondre a les necessitats que té avui la ciutat”. El portaveu destaca que al PSC “treuen pit de que hem arribat al 4% del PIB de la ciutat, però aquest és un mèrit del passat, dels últims 8 anys, el que hauríem de fer és arribar al 5% els propers 4 anys”.

En aquest sentit, Martí ha trobat en falta alguna menció a la sentència que permet recaptar fins a 50 milions d’euros a les grans operadores de telefonia per la instal·lació d’antenes a l’espai públic, la Taxa Amazon anunciada conjuntament amb el propi PSC el darrer mandat o l’IBI dels grans tenidors, que es podria incrementar per fer pagar a qui més té allò que li correspon. Segons Martí, sumar aquestes taxes “permetria fregar els 4.000 milions i respondre d’una manera potent i forta a les necessitats socials, ambientals i de transformació de la ciutat”. “Molt em temo que aquest pressupost acabarà amagant un increment d’allò que paga tothom en comptes d’incentivar que paguin més aquells que exploten i treuen un benefici de la ciutat” ha tancat.

Barcelona en Comú no negociarà els pressupostos sense negociar el govern

El portaveu ha aprofitat per recordar que l’aposta de BComú continua sent negociar conjuntament uns pressupostos progressistes i un govern conformat per les 3 forces d’esquerres del Plenari, que sumen una majoria de 24 regidors i regidores. “Els comuns no seurem en una taula de negociació per pactar els pressupostos per un any” ja que “el pressupost del 2024 és només una peça petita d’un gran acord de govern entre tots els partits d’esquerra”. “El govern no ha iniciat encara aquest acord més enllà de vagues declaracions als mitjans de comunicación” ha conclòs.


Barcelona en Comú /