Redacció •  Catalunya •  11/12/2023

Janet Sanz: “Collboni serà el primer alcalde en tornar a les retallades des de Trias”

  • La portaveu del Grup Municipal de BComú ha destacat que la pròrroga dels pressupostos “és un fracàs del govern que ens portarà a una situació on la ciutadania patirà greus retallades”.
  • Les iniciatives per completar la unió del tramvia per la Diagonal o salvar la Casa Buenos Aires completen un desembre marcat per sis mesos d’inactivitat de Collboni i manca de projecte de ciutat.
Janet Sanz: “Collboni serà el primer alcalde en tornar a les retallades des de Trias”

Dilluns 11 de desembre 2023.

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha presentat avui les iniciatives de la formació a les comissions municipals de desembre, destacant que el govern de Jaume Collboni compleix sis mesos de mandat “sense pressupostos, ni acció política, ni govern progressista”. El PSC esgota així un primer semestre al govern de Barcelona sense haver portat iniciatives a les Comissions ni al Plenari, una actitud d’estancament que comporta una pèrdua d’inversions i iniciativa per part de l’Ajuntament i que acabarà pagant la ciutadania. “Constatem que estem davant d’un fracàs del govern municipal”, ha explicat Sanz, “un govern feble que ens portarà a una situació on la ciutadania patirà greus retallades per falta de negociació, treball i voluntat política de l’alcalde”.

La portaveu de BComú ha volgut posat sobre la taula el dret de la ciutadania a conèixer com li afectarà aquesta pròrroga en el seu dia a dia: “Es retallaran les inversions en habitatge, en el fons 0-16, en el manteniment de les escoles, en les partides per gent gran o el dentista municipal?”. Després de dos mandats de pressupostos expansius on Barcelona ha liderat la despesa social a l’Estat, Sanz s’ha preguntat si “Collboni serà el primer alcalde en tornar a les retallades des de Trias”. Els comuns ja van presentar una ambiciosa proposta de pressupostos el passat octubre que haurien permès a Barcelona fregar els 4.000 milions d’euros, tot prioritzant polítiques socials i responent a crisis com la de l’habitatge o l’emergència climàtica, però no van obtenir resposta per part del govern municipal condemnant així Barcelona a prorrogar els pressupostos de l’any previ.

Unir el tramvia per la Diagonal i salvar la Buenos Aires

Entre les moltes propostes que podrien quedar-se sense pressupost al 2024 hi ha la unió del tramvia per la Diagonal tot seguint el projecte aprovat el mandat previ. És per això que els comuns porten una proposició per garantir que aquest projecte no es modifiqui ni s’endarrereixi, i es pugui completar durant el proper any la unió dels dos extrems del tramvia tal i com estava previst. “Ens trobem davant d’un govern desendreçat que un dia afirma una cosa i el següent la contrària, necessitem que prenguin partit: es comprometen o no a tirar endavant la connexió definitiva del tramvia?”, ha insistit Sanz, que ha recordat que la unió permetria sumar més de 220.000 passatgers en un moment en què es marquen rècords històrics de demanda de transport públic.

A més a més, Barcelona en Comú demanarà pel recent anunci d’11 nous CAPs pactats amb la Generalitat – ja que aquest acord és fruit del Pla d’equipaments assolit per l’anterior regidora de Salut, Gemma Tarafa -, així com perquè es facin les modificacions adients del MPGM de Vallcarca per tal de salvar la Casa Buenos Aires i destinar-la a habitatge dotacional per a gent gran.


Barcelona en Comú /