Redacción •  Catalunya •  13/10/2024

CCOO de Catalunya covoca vaga a GE Vernova el proper 17 d’octubre contra l’ERO

  • CCOO reclama al Govern català la seva implicació en defensa d’un sector estratègic com és el de les renovables.
CCOO de Catalunya covoca vaga a GE Vernova el proper 17 d’octubre contra l’ERO

La direcció de GE Vernova ha comunicat aquesta setmana al comitè d’empresa de la planta de Barcelona l’inici del període de consultes de l’ERO que ha plantejat la multinacional per a la reestructuració de la seva divisió d’eòlica marina. CCOO i el comitè d’empresa manifesten el seu malestar i rebuig davant la decisió de la companyia d’iniciar aquest procediment quan encara està obert el període de consultes a escala europea, incomplint així el calendari acordat prèviament entre la direcció central de la companyia i el comitè d’empresa europeu.

CCOO i el comitè d’empresa exigeixen a la direcció de GE Vernova que respecti el calendari acordat i faci marxa enrere en la seva decisió d’iniciar ja el període de consultes a escala local. Per aquesta raó, el comitè d’empresa ha convocat una jornada de vaga el proper 17 d’octubre i si la direcció no reconsidera el seu plantejament hi haurà més mobilitzacions en defensa dels llocs de treball.

CCOO recorda que aquest és el quart expedient que la multinacional presenta en els darrers anys. L’últim va ser fa un any, quan la companyia va reestructurar la divisió d’eòlica terrestre.

CCOO reclama al Govern català la seva implicació en defensa d’un sector estratègic com és el de les renovables i li recorda que la planta de Barcelona és un centre d’excel·lència en disseny d’aerogeneradors, amb un alt valor afegit, una plantilla altament qualificada i amb una contribució molt important en innovació i desenvolupament de patents.


huelga /