Redacció •  Catalunya •  14/07/2023

Aina Vidal: “L’únic vot que enviarà a Abascal al racó d’on mai hauria d’haver sortit és el vot a Yolanda Díaz i a SUMAR – En Comú Podem”

La cap de llista assegura que SUMAR – En Comú Podem “no abandonarà Catalunya i surt a guanyar les eleccions” i lamenta que algunes forces polítiques “les hagin donat per perdudes i es limitin a fer campanya per salvar els mobles”.

Aina Vidal: “L’únic vot que enviarà a Abascal al racó d’on mai hauria d’haver sortit és el vot a Yolanda Díaz i a SUMAR – En Comú Podem”

La candidata de SUMAR – En Comú Podem, Aina Vidal, ha participat avui a l’acte ‘A favor de les famílies’ a Mataró, juntament amb la número 3 de la candidatura Gala Pin, el regidor de Mataró Sergi Morales i l’exdiputat i regidor de Sabadell Joan Mena. ”Que Santiago Abascal pugui ser vicepresident d’Espanya és un perill per a la majoria de les famílies d’aquest país”, ha afirmat amb contundència la cap de llista. Vidal ha lamentat que “algunes forces polítiques “les hagin donat per perdudes i es limitin a fer campanya per salvar els mobles”. La diputada s’ha mostrat convençuda que si SUMAR queda en tercera posició hi haurà un nou govern de coalició a l’Estat: “L’únic vot que enviarà Santiago Abascal al racó de la història d’on mai hauria d’haver sortit és el vot a Yolanda Díaz i a SUMAR – En Comú Podem, perquè nosaltres no abandonarem Catalunya, sortim a guanyar”.

La candidata ha assenyalat que fer un acte a favor de les famílies la vespra de la celebració de l’Orgull LGTBI ha estat una declaració d’intencions: “Davant d’un Abascal que parla només d’un model de família per negar la diversitat del nostre país, nosaltres som els que reivindiquem a totes les famílies, les monoparentals, les famílies amb parelles del mateix sexe i les que no tenen fills”. Vidal ha volgut treure pit de les conquestes de l’espai polític dins del govern de coalició a favor de les famílies, aconseguint allargar els permisos de paternitat i maternitat, el permís a la feina per cuidar un familiar o regular els preus dels lloguers.

Per a l’exdiputat al Congrés i actual regidor de Sabadell, Joan Mena, el 23 de juliol “ens juguem el futur” de les properes generacions. “Us imagineu què podria passar si Ortega Smith fos Ministre de la Família? Ho seria només d’‘única, grande y libre’, i el PP no tindria cap escrúpol a permetre-ho”, ha etzibat Mena. El regidor vallesà ha destacat la feina feta des del govern per “lluitar per la igualtat d’oportunitats i de drets per a totes les famílies”, no només “a les que els hi agraden als Espinosas de los Monteros de l’Opus”.  Mena ha destacat l’increment de l’SMI, l’actualització de les pensions al 8,5%, la implementació de l’Ingrés Mínim Vital, l’impost als rics, els ERTO, la Reforma Laboral de Yolanda Díaz o la Llei de Famílies, que afegia nous permisos de conciliació, cures, reconeixement jurídic a totes les famílies i la protecció dels drets dels infants.

La número tres de la llista de SUMAR – En Comú Podem, Gala Pin, ha reflexionat sobre com el fet de ser una ‘monomami’ pot afectar a compatibilitzar les cures amb la feina. “Amb Yolanda Díaz podrem ajudar a la gent, de manera concreta, com implementar la ILP per regular a les persones migrades o el reconeixement dels seus títols”, ha indicat Pin. L’exregidora de Barcelona ha apel·lat a la necessitat de posar les cures al centre també passa per “desburocratitzar l’accés a les ajudes”, així com que “la tecnologia sigui amb software lliure i posar-la al servei de les cures”.

El regidor de l’Ajuntament de Mataró, Sergi Morales, ha destacat que el seu municipi és “un exemple de diversitat i gent compromesa amb la millora de la vida de la gent”. Morales ha assegurat que “ara toca tenir la primera dona presidenta de l’Estat i toca guanya més temps per viure”. Per això, “cal un govern fort i de progrés que garanteixin mesures que milloren la vida de les famílies, garantint ocupació de qualitat com la reforma laboral i els ERTO o polítiques per aconseguir un habitatge digne”. El regidor, que ha celebrat que la taxa d’atur del municipi és la menor dels últims 15 anys, i ha convidat els mataronins i mataronines a fer “un vot d’esperança i de classe treballadora per continuar construint un país ple d’alegria, il·lusió i amor”.


Sumar /