Redacción •  Catalunya •  15/07/2022

Ada Colau guanyaria les eleccions municipals el maig de 2023

El baròmetre municipal de juny situa Barcelona en Comú com primera força en intenció de vot amb un 11,9%, seguida per ERC amb un punt menys i a més distància el PSC, amb un 7,5%.

Ada Colau guanyaria les eleccions municipals el maig de 2023

Barcelona en Comú seguim sent l’opció preferida dels barcelonins i les barcelonines segons l’últim baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona publicat avui, que ens situa de nou en primer lloc, prop de dos mesos després que l’alcaldessa Ada Colau anunciés que es presentarà a un tercer mandatLes activistes de BComú li vam demanar que fos la nostra candidata i ara es torna a demostrar que la majoria dels veïns i veïnes de Barcelona volen que Colau continuï sent alcaldessa.

El baròmetre d’opinió realitzat per l’Ajuntament de Barcelona és una enquesta periòdica que es realitza cada sis mesos amb una mostra de 800 persones amb dret a vot en les eleccions municipals. El baròmetre de juny indica que BComú seria primera força en les eleccions municipals de maig de 2023 amb un 11,9% d’intenció directa de vot. La seguiria ERC a un punt menys, 10,9%, i a més distància el PSC amb un 7,5%.

Segons els resultats d’aquesta enquesta, la darrera amb dades sobre intenció de vot abans de les eleccions municipals de maig de 2023, la CUP, PP, Ciudadanos, VOX i el PDeCat quedarien fora del consistori, en no arribar cap d’aquests partits al 3% d’intenció de vot.

Del baròmetre de juny destaca que el 59% de les persones enquestades no mostrarien cap opció política a un any de la celebració de le eleccions.

El manteniment d’aquest primer lloc en intenció de vot demostra que BComú tenim model de ciutat i que tot i l’estratègia de lawfare, la transformació que estem impulsant no s’atura. Barcelona Guanya Vida mentre seguim plantant cara als fons voltors i als lobbies, als grans poders econòmics i mediàtics que pretenen paralitzar la transformació verda de la ciutat i les polítiques socials d’Ada Colau.

Divendres passat celebràvem l’arxivament de la querella contra l’alcaldessa, interposada per una asociació fantasma per les subvencions a entitats socials. I ja en van 10 arxivades! Avui celebrem aquest resultat del baròmetre. Tot suma per seguir defensant els béns comuns i els drets dels veïns i veïnes de Barcelona i guanyar les eleccions.


Barcelona en Comú /