Redacció •  Catalunya •  15/10/2024

BComú proposa que els nous pressupostos participatius recuperin l’assignació prepandèmia de 75 milions € Titular

  • «Exigim Collboni que no només escolti als lobbies que rep als despatxos, sinó també a la ciutadania que reclama participar i prendre decisions en el futur d’aquesta ciutat» ha dit el regidor Marc Serra.
  • Els comuns demanaran també una compareixença a Laia Bonet sobre la situació dels 55 pisos de l’Hospital Clínic i una altra, a Albert Batlle, per la denúncia de SOS Racisme sobre identificacions racials per part de la GUB.
BComú proposa que els nous pressupostos participatius recuperin l’assignació prepandèmia de 75 milions € Titular

Barcelona en Comú enfronta les comissions d’octubre prioritzant els pressupostos participatius, que han estat presentats recentment pel govern del PSC amb una quantia de només 30 milions d’euros. Atès que el pressupost inicial de la primera edició, al 2018, era de 75 milions i que l’ajust pressupostari que el va reduir a 30 milions havia de ser puntual pel context de la Covid-19, els comuns volen recuperar el monto original i doblar així la quantitat de projectes que podrà escollir el veïnat de Barcelona. En aquest sentit, el portaveu adjunt Marc Serra ha volgut destacar que “el balanç dels pressupostos participatius és un èxit: més de 200 projectes presentats, 76 escollits, 60.000 veïns participants i Capital Europea de la Democràcia”. És per això que els comuns “exigim Collboni que no només escolti als lobbies que rep als despatxos, sinó també a la ciutadania que reclama participar i prendre decisions en el futur d’aquesta ciutat”.

A més, Barcelona en Comú se suma a les protestes d’entitats i associacions veïnals per la no execució d’alguns dels projectes estrella dels darrers pressupostos, com ara la pacificació del carrer Rosselló o el carril bici per Plaça Catalunya, i afegeixen un punt a la proposició per tal que el govern garanteixi que aquells projectes votats i seleccionats per la ciutadania seran executats. “Ens ha sobtat aquesta decisió unilateral de fer una nova edició amb només 30M€, quan la FAVB i la resta d’entitats veïnals ja han dit que es un pressupost insuficient i li reclamen ambició” ha conclòs Serra.

A més d’aquesta proposició, els comuns sol·liciten aquest mes dues compareixences: d’una banda, a la primera tinenta, Laia Bonet, per tal que doni explicacions sobre la situació dels 55 pisos subhastats per l’Hospital Clínic, que s’havien de comprar per l’Ajuntament mitjançant tanteig i retracte després que així ho aprovés la darrera Comissió d’Urbanisme. D’altra banda, al tercer tinent, Albert Batlle, pel recent informe de SOS Racisme que denuncia fins a 24 detencions racials arbitràries a Barcelona, detencions que Batlle ha negat categòricament tot i l’evidència presentada per l’entitat. Així doncs, BComú vol saber quins informes o dades acrediten al tinent per negar contundentment que la GUB pugui efectuar identificacions i detencions amb biaix racial i si pensa emprendre cap mesura que combati la indefensió de les persones racialitzades davant aquests abusos.


Barcelona en Comú /